Ελληνίδες θεές! Οι ουρανοί είναι δικοί μας

Απίστευτο! Στεφανίδη και Κυριακοπούλου πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στο επί κοντώΑπό τη
Μαρία Τσίχλα

Θρίαμβος! Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησαν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα στο άλμα επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Βερολίνου. Ο τελικός εξελίχθηκε σε ελληνική υπόθεση, με τις δύο αθλήτριες να δείχνουν από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου πέρασε με την πρώτη τα 4,65, 4,75 και 4,80. Χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει τα 4,85, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων και της χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Αφού εξασφάλισε την πρώτη θέση, ανέβασε τον πήχη στα 4,96 μέτρα, τα οποία δεν κατάφερε να περάσει.

Από την πλευρά της η Κυριακοπούλου, που επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις μετά τη γέννηση της κόρης της, πέρασε με τη δεύτερη τα 4,55 μέτρα και με την πρώτη τα 4,45, 4,65, 4,70 και 4,75, επίδοση που της εξασφάλισε το μετάλλιο. Η δεύτερη έγκυρη προσπάθειά της στα 4,80 την ανέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, καθώς απέτυχε στα 4,85. Η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό, η Ελένη Πόλακ, έμεινε χαμηλά (δεν ξεπέρασε τα 4,30).

Σήμερα στις 21.07 η Παπαχρήστου θα πέσει στη μάχη του τελικού του τριπλούν, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Δουβαλίδης θα τρέξει στα ημιτελικά των 110 μέτρων με εμπόδια. Παράλληλα, έφτασε η στιγμή του Φιλιππίδη, που θα αγωνιστεί σήμερα (12.15) στον προκριματικό του επί κοντώ, ενώ τις προσπάθειές τους ξεκινούν τόσο η Σκραβέλη (σφυροβολία, προκριματικός στις 11.00) όσο και ο Τσιάμης (τριπλού, προκριματικά στις 13.40).

Στον αυριανό (21.20) τελικό της δισκοβολίας θα αγωνιστεί η Αναγνωστοπούλου, η οποία προκρίθηκε από τον χθεσινό προκριματικό με βολή 56,52 μέτρα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Μπανιώτης στο ύψος και με επίδοση 2,25 μέτρα θα αγωνιστεί στον αυριανό (21.00) τελικό. Η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο και στον τελικό (αύριο στις 21.12) των 400 μέτρων των γυναικών, με την Μπελιμπασάκη.

Από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποκλείστηκαν οι Υφαντίδου (ακοντισμός, προκριματικός), Αλεξούλη (μήκος, προκριματικός), καθώς και η Πεσιρίδου (100 μέτρα, ημιτελικά) η οποία έκανε τον καλύτερο χρόνο της για φέτος (13”).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα