Νέα διόδια και νέες τιμές σε Ωραιόκαστρο, Ασπροβάλτα

Οι δήμαρχοι των περιφερειακών δήμων Θεσσαλονίκης ζητούν επιτακτικά από την Πολιτεία ελεύθερη διέλευση των δημοτώνΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Δύο νέοι σταθμοί διοδίων στη Θεσσαλονίκη τίθενται σε λειτουργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και παράλληλα, όπως ανακοινώνει μέσω της «δημοκρατίας» ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε. Απόστολος Αντωνούδης, αναμένεται να μειωθεί το κόστος διέλευσης στον σταθμό διοδίων στην περιοχή Ανάληψη του Δήμου Λαγκαδά. Την ίδια ώρα, δήμαρχοι περιφερειακών δήμων της Θεσσαλονίκης στα όρια των οποίων προβλέπεται να κατασκευαστούν διόδια είναι στα… κάγκελα και ζητούν από την Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψη της το αίτημα των τοπικών κοινωνιών για ελεύθερη διέλευση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Αντωνούδης, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα. Οπως λέει ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε., το κόστος διέλευσης στους παραπάνω σταθμούς θα ανέρχεται σε 0,40 ευρώ και 0,90 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ για τους ανέργους που διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς η χρέωση θα είναι μηδενική, όπως ισχύει στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση για την κατασκευή νέων διοδίων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας. Δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών εδώ και μήνες αντιδρούν και ζητούν ειδική μέριμνα για τους κατοίκους των δήμων τους που αναγκάζονται να μετακινούνται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κάνουν τις δουλειές τους.

Σημειώνεται πως οι παραπάνω δύο νέοι σταθμοί συγκαταλέγονται στους συνολικά 14 νέους που θα λειτουργήσουν στον άξονα 650 χιλιομέτρων της Εγνατίας Οδού από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενώ άλλοι τέσσερις σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν σε κάθετους δρόμους. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, το προσεχές διάστημα θα μειωθεί το κόστος διέλευσης στα διόδια που λειτουργούν στην περιοχή Ανάληψη του Δήμου Λαγκαδά, με τη χρέωση να μειώνεται από 2,40 ευρώ που είναι σήμερα σε 1,80 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα