«Φτάνει πια με τα ψέματα στην Υγεία»

Η ΕΙΝΑΠ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ανεβαίνει στη ΔΕΘ για να παρουσιάσει πάλι το έργο “Τέλος των Μνημονίων”»Από τη
Ρίτα Μελά

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), κατηγορώντας την ότι «η δήθεν έξοδος από τα Μνημόνια που εξαγγέλθηκε πανηγυρικά είναι μια απάτη. Κατάργηση των Μνημονίων σημαίνει στην πράξη ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, παροχές υγείας – πρόνοιας».

Η ΕΙΝΑΠ χρησιμοποιεί άλλη μια φορά την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, αποδεικνύοντας ότι οι προβλέψεις για την Υγεία είναι δυσοίωνες, και τονίζει: «Η συγκυβέρνηση, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις μεγάλες καταστροφές του καλοκαιριού, ανεβαίνει ξανά στη ΔΕΘ για να παρουσιάσει το ίδιο έργο με τίτλο “Τέλος των Μνημονίων”. Φτάνει πια με τα ψέματα!».

Ειδικότερα, τα κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού για την Υγεία από το 2010 έως το 2018 μειώθηκαν προοδευτικά σε ποσοστό που φτάνει έως και το 50%, ενώ το ίδιο προμηνύεται και για το 2019.

Μειώθηκε δραματικά το μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων όλων των κλάδων από τους 104.000 εργαζομένους στους περίπου 78.000. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα έγινε περαιτέρω μείωση κατά 1.700.
Επιπλέον, έκλεισαν ψυχιατρικά και γενικά νοσοκομεία, έκλεισε ή υπολειτουργεί η πλειονότητα των 360 πρώην πολυϊατρείων του ΙΚΑ και αντικαθίστανται από τις ελλιπείς ΤΟΜΥ.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας διαρκώς αυξάνεται, με συνέπεια να έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό το 20% του συνόλου. «Αυτοί οι εργαζόμενοι πληρώνονται από τα έσοδα του νοσοκομείου και όχι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.
Ταυτόχρονα με τις μειώσεις προσωπικού υπάρχει αύξηση της προσέλευσης των ασθενών στα νοσοκομεία κατά 25%. Η μέση φαρμακευτική δαπάνη που χρεώνεται ο ασθενής από το 9% το 2010 έφτασε σχεδόν το 30% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης το 2018.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα