Ρουβίκωνας και στη… ΔΕΘ

Συνεχίζει ανενόχλητη τις επιθέσεις η τρομοκρατική ομάδα«Ντου» στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην πλατεία Μοριχόβου, στα Λαδάδικα, έκαναν χθες το μεσημέρι μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνας, δίνοντας μια γεύση των προθέσεών τους εν όψει ΔΕΘ. Πέντε άτομα έφτασαν στον 6ο όροφο όπου στεγάζεται ο ΣΒΒΕ, τοποθέτησαν ένα πανό στην είσοδο και μπήκαν στα γραφεία, όπου κρέμασαν ακόμα ένα πανό από τα παράθυρα του κτιρίου, ενώ πέταξαν και τρικάκια που έγραφαν «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών».

Πάντως, τόσο η είσοδός τους όσο και η αποχώρησή τους έγιναν χωρίς ένταση και απειλές, με αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι του Συνδέσμου να μην τους πάρουν καν χαμπάρι. Φεύγοντας τα μέλη του Ρουβίκωνα άφησαν ένα κείμενο με τίτλο «Η Αλληλεγγύη το Οπλο των Λαών. Πόλεμο στον Πόλεμο των Αφεντικών», ενώ κατεβαίνοντας στην πλατεία συνέχισαν να ρίχνουν τρικάκια. Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον ΣΒΒΕ:

«Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι από τις εργοδοτικές ενώσεις που έχουν πρωτοστατήσει στην επίθεση των αφεντικών ενάντια στην εργατική τάξη. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα (σ.σ.: χθες) Πέμπτη 6/9/2018, αποφασίσαμε να παρέμβουμε στα κεντρικά γραφεία του για να υπενθυμίσουμε πως όσες επικοινωνιακές φανφάρες κι αν επινοήσει το πολιτικό προσωπικό της κυριαρχίας, ο ΣΒΒΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους βασικούς ταξικούς μας εχθρούς».

Το «ντου» του Ρουβίκωνα στον ΣΒΒΕ σχολίασε με ειρωνική διάθεση και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως ίσως το επόμενο αίτημά της αντιεξουσιαστικής ομάδας θα είναι να αποκτήσει και περίπτερο στη ΔΕΘ.

—-

Το σόου του Ρουβίκωνα συνεχίστηκε και χτες, όταν μια ομάδα περίπου 15 ατόμων, μελών της αναρχικής ομάδας, εισέβαλαν στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες, πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου και αποχώρησαν.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε δέκα προσαγωγές ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια και ανακρίθηκαν. Στα τρικάκια που πέταξαν οι αναρχικοί έγραφαν «Bayer – Monsanto και ελληνικό κράτος σπέρνουν θάνατο». Θα σταματήσει κανείς άραγε την ανεξέλεγκτη δράση των μελών του Ρουβίκωνα, που κάνουν «παρεμβάσεις» στο όνομα του ακτιβισμού και δεν τους πειράζει κανείς; Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Αυγούστου ο Ρουβίκωνας είχε εισβάλει στην πρεσβεία της Αυστρίας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και μέλη του πέταξαν τρικάκια ως αντίδραση στην ψήφιση από το Κοινοβούλιο της χώρας του νόμου που προβλέπει τη 12ωρη ημερήσια απασχόληση.

Ακολούθησε στις 26 Αυγούστου ακόμα μία καταδρομική επίθεση, η οποία είχε ως στόχο τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Μυτιληναίος. Οπλισμένα με σφυριά και βαριοπούλες, τα μέλη της ομάδας έσπασαν μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια προσπάθησαν να σπάσουν και τα τζάμια στην κεντρική είσοδο των γραφείων.

Μάλιστα, στο δεύτερο «ντου» που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών στις 28 Αυγούστου ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα προχώρησε σε απειλές τρομοκρατικού τύπου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα