Τα ελληνικά πανιά στην κορυφή της Ευρώπης

Ανοιξαν τα πανιά τους και «πέταξαν» στην κορυφή της Ευρώπης!Το ελληνικό δίδυμο των Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Tornado, που έγινε στο Ακρο της λίμνης Γκάρντα στην Ιταλία. Οι έμπειροι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στις έξι πρώτες ιστιοδρομίες τερμάτισαν στις θέσεις 1, 1, 7, 1, 1, 1, κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθούν νικητές (συγκέντρωσαν 12 βαθμούς) χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστούν στην τελευταία κούρσα. Αυτός είναι ο έβδομος ευρωπαϊκός τίτλος του ελληνικού πληρώματος, το οποίο έχει κατακτήσει και έξι παγκόσμια πρωταθλήματα (ο Πασχαλίδης έχει ακόμα δύο με παρτενέρ τον Κωνσταντινίδη). Για την ιστορία, τη δεύτερη θέση πήραν οι Ελβετοί (Μαρσέλ και Ζορζ Στάινερ) και την τρίτη οι Γερμανοί (Μπομπ – Μπάγιερ). 

Σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας, οι Ελληνες αθλητές δεν έπιασαν την αναμενόμενη απόδοση, αλλά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον θαλάσσιο στίβο όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Ο Κοκκαλάνης κατέλαβε τη 10η θέση στα RSX, το δίδυμο των Μάντη – Καγιαλή τερμάτισε 16ο στην κατηγορία 470, ενώ στα Λέιζερ η Καραχάλιου πήρε την 29η θέση.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα