Πρεμιέρα γραμμικού επιταχυντή στο «Αλεξάνδρα»

Αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος»

Aρχισε στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» η λειτουργία του νέου γραμμικού επιταχυντή, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 

Με αυτό το μηχάνημα αναβαθμίζεται πλήρως το τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, αφού πλέον θα μπορούν να εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές. Υπολογίζεται ότι ετησίως θα μπορούν να εξυπηρετούνται περίπου 500 ασθενείς και να εκτελούνται περίπου 11.500 συνεδρίες ακτινοθεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι οι λίστες αναμονής θα μειωθούν σημαντικά.

Να σημειωθεί ότι το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει κάνει δωρεά στο κράτος 10 υπερσύγχρονα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα συνολικής αξίας 20.000.000 ευρώ. Η δωρεά καλύπτει επίσης και τη συντήρηση αυτών των μηχανημάτων για δύο έτη.

Εκτός από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», έχουν τοποθετηθεί δύο γραμμικοί επιταχυντές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Αττικό, ένας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ένας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο).
Επίσης, δύο γραμμικοί επιταχυντές έχουν τοποθετηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και άλλοι δύο στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο.