Die hard!

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να λυγίσει τον ψυχωμένο ΠΑΟ (1-1) και οι ελπίδες για τίτλο εξανεμίστηκανΑπό τον 
Χάρη Δάντση

Απίστευτος Παναθηναϊκός κατάφερε με 10 παίκτες και τεράστια ψυχικά αποθέματα να αποδείξει ότι η φανέλα του είναι πολύ βαριά!

Ο Ολυμπιακός, που προηγήθηκε με πέναλτι του Φορτούνη (62′) και αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω για περίπου μισή ώρα, δεν καθάρισε τη νίκη και πληρώθηκε… με το ίδιο νόμισμα από τον Παναθηναϊκό του μετρ Ουζουνίδη. Ο Μουνιέ (87′) από την άσπρη βούλα έγραψε το τελικό 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, που διεξήχθη στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης». Κάπως έτσι εξανεμίστηκαν τα όνειρα των «ερυθρολεύκων» για τίτλο, ενώ οι «πράσινοι» παρέμειναν στο κόλπο για την πεντάδα.

Οι «πράσινοι» ήταν πιο… δραστήριοι στο πρώτο μέρος, δίχως να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, περιορίζοντας -με καλή ανασταλτική λειτουργία- τους αντιπάλους τους. Βέβαια, οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 45′ με σουτ του Μιραλάς από το ύψος του πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο πλούσιο και σαφώς πιο ενδιαφέρον. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά, είχαν δοκάρι (στη πάνω πλευρά) με τον Ενγκελς (49′) και προηγήθηκαν με πέναλτι του Φορτούνη στο 62′, το οποίο κέρδισε από παρατεταμένο τράβηγμα του Οικονόμου ο Ανσαριφάρντ. Μάλιστα, ο στόπερ του «Τριφυλλιού» για το αντικανονικό μαρκάρισμα και το τράβηγμα της φανέλας (που ξεκίνησε εκτός περιοχής) αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η είσοδος του Μουνιέ έδωσε άλλη ώθηση στους «πρασίνους», οι οποίοι, αν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, πίεσαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο για την ισοφάριση.

Και τα κατάφεραν -αφού προηγουμένως ο Τζούρτζεβιτς είχε πετάξει δύο μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού- με εκτέλεση πέναλτι του Μουνιέ στο 87ο λεπτό. Βέβαια, μεγάλη κουβέντα γίνεται για την προβολή του Ενγκελς στον Ινσούα, στη φάση του κερδισμένου πέναλτι του «Τριφυλλιού», σχετικά με το αν η παράβαση ήταν εντός ή εκτός περιοχής σε μια πολύ δύσκολη φάση (οριακά φαίνεται να είναι εκτός).

Διαιτητής: Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Eνγκελς, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (56′ Φορτούνης), Μιραλάς, Πάρντο (88′ Μάριν), Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (65′ Μουνιέ), Κουλιμπαλί (80′ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Αλτμαν, Δώνης (65′ Αυλωνίτης)

—-

«Εχουμε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη φανέλα»

Στη θέληση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του στάθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης: «Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, είμαστε ευχαριστημένοι. Εχουμε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη φανέλα και θα πρέπει να προσπαθούμε όσο μπορούμε. Τα παιδιά έδειξαν ότι δεν θέλουν να χάσουν. Θα το παλέψουμε για την 5η θέση. Με τον μεγαλομέτοχο έχω να μιλήσω από τις 21 Σεπτεμβρίου. Προσπαθούμε να κρατηθούμε με αξιοπρέπεια».

Με την διαιτητή και το πέναλτι που δόθηκε στον Παναθηναϊκό τα είχε μετά το τέλος του ματς ο Οσκαρ Γκαρθία. «Ηταν ένα παιχνίδι που είχαμε τον έλεγχο. Μετά την αποβολή είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ. Μετά ήρθε μια δυσάρεστη στιγμή για εμάς, ένα πέναλτι εκτός περιοχής» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα