Γεμάτο ταμείο έχει ο Ιατρικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έκανε τον απολογισμό του, τονίζοντας ότι φεύγει και αφήνει «προίκα» 1.000.000 € αποθεματικό

Με περισσότερα από 1.000.000 ευρώ αποθεματικό αφήνει τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ο σημερινός πρόεδρός του, ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έχοντας συμπληρώσει δύο θητείες στον δεύτερο μεγαλύτερο ιατρικό σύλλογο της χώρας. 

Ο ίδιος αναμένεται να διεκδικήσει την ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έργου του το περασμένο Σάββατο ανέφερε ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση του ΙΣΘ στα ταμεία του βρίσκονταν 250.000 ευρώ.

«Εκτός από συνδικαλισμό, κάναμε και δουλειά, όπως το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κάτι που θα πρέπει να γίνει και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για το μέλλον των γιατρών» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. Παράλληλα υπενθύμισε τη συμβολή του ΙΣΘ στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ ιδιωτών ιατρών, με το οποίο, όπως είπε, ενισχύθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοί του.

Ο γραμματέας του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας, που διεκδικεί την προεδρία του συλλόγου, σημείωσε ότι «οι γιατροί εδώ και χρόνια στοχοποιούνται και δέχονται επιθέσεις που πλήττουν το ιατρικό επάγγελμα. Είναι λυπηρό ότι καμία κυβέρνηση δεν στάθηκε μέχρι σήμερα με τόλμη και λογική απέναντι στον Ελληνα γιατρό».

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης ανέφερε ότι τόσο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου όσο και το πειθαρχικό απέκτησαν μια πιο στιβαρή, αποτελεσματική και ευέλικτη υπόσταση και λειτουργία.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα γίνουν στις 21 και τις 22 Οκτωβρίου.