Η ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΩΡΙΑ

Προσφυγικός χείμαρρος και Κενυάτες ανθρωπιστέςΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο*

Δεν θα αμφισβητήσω, βέβαια, όσα παρατηρήθηκαν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Μεταδόθηκε όμως ότι κάποιος ρέκτης Κενυάτης εκλήθη να «επιθεωρήσει» τον καταυλισμό. Μετά την «επιθεώρηση», ο κύριος δήλωσε σε ξένα κανάλια μεγαλοπρεπώς: «Εχουμε κι εμείς στην Κένυα καταυλισμό (σ.σ.: Προσοχή! Τα ρεπορτάζ είχαν τη λέξη σε… ενικό!) μεταναστών, εκεί φιλοξενούμε 300.000 ανθρώπους (σ.σ.: Φανταστείτε μισή Θεσσαλονίκη σε… έναν “καταυλισμό”!), αλλά η κατάσταση είναι χίλιες φορές καλύτερη από την αθλιότητα που υπάρχει στη Μόρια». Και για να συμπληρώσει το καρέ, πρόσθεσε: «Αυτό είναι μεγάλη ντροπή για την Ευρώπη»! Το γεγονός θυμίζει στον γράφοντα τη χουλιγκάνικη φράση (σε κάποια εκδοχή της, ομολογώ, χυδαία) «Μάθανε ότι καρπαζωνόμαστε, πλακώσανε και οι…» – γράφε: «…οι Κενυάτες ανθρωπιστές»! Γύρευε, τώρα, πούθε κρατά όλων αυτών των «κοινωνιολόγων» η σκούφια! Τελικά, η χώρα βασανίζεται αγρίως… Ο μακαρίτης Καραμανλής έλεγε επίμονα: «Η Ελλάς, ιστορικώς, εκπαιδευτικώς, πολιτισμικώς, πολιτικώς, ανήκει εις την Δύσιν». Ναι, αλλά δεν είχε προλάβει ο μακαρίτης να διαπιστώσει ότι, μερικές δεκαετίες κατόπιν, η Δύση καρπαζώνει την Ελλάδα μέσω διακινητών ψυχών, οι οποίοι τελικά χρηματοδοτούνται από δυτικά κονδύλια.

Καταρχάς, λόγω ΜΚΟ. Αλλά και λόγω λεόντειων συμφωνιών της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. Τουρκίας. Βλέπετε, η Δύση κατάντησε τους Ελληνες απρόσωπους εθνικά, άθρησκους συνειδησιακά, πολυγαμικούς «συμβιωτιστές» στα οικογενειακά, πολυπολιτισμικούς στα κοινωνικά, με έναν λόγο παγκοσμιοποιημένα μούλικα… Τι περίεργο εάν μας πλακώνει κι από πάνω σε επιθεωρήσεις από Κενυάτες «ανθρωπιστές» των 300.000 φιλοξενουμένων σε… έναν «καταυλισμό»; Διερωτώμαι πώς θα χαρακτήριζε αυτό το σούργελο, εάν ζούσε, ο Καραμανλής…

Από κοντά, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσας αποκάλυψε προ μηνός ότι οι μεταναστευτικές ροές το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας ήσαν διπλάσιες εν σχέσει με το περυσινό. Ετσι, ενώ από τη Μόρια είχαν φύγει 3.500 άνθρωποι για τα… ενδότερα, έφθασαν κατόπιν από την Τουρκία άλλοι… 5.500! Το φαντάζεσθε; Και πρόσθεσε ότι, ενώ μόνον τις τρεις τελευταίες ημέρες πριν από την ανωτέρω ομιλία του έφυγαν για την ενδοχώρα από τη Μόρια 550 μετανάστες, κατέφθασαν εκεί αμέσως άλλοι 200! «Αυτό είναι στοιχείο» -κατέληξε- «που δείχνει ότι, αν δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία, θα έχουμε καθημερινό ζήτημα…» .

Τέλος, μιλώντας ο ίδιος στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και στον Εβρο, αφού το 2016 είχαν καταγραφεί 3.330 παράνομες ελεύσεις αλλοδαπών, το 2017 καταγράφηκαν πάνω από 5.000 (!), ενώ μόλις τους εννέα μήνες του 2018 έχουν ξεπεράσει τις… 12.000! Τι άλλο θα ήθελε ο αναγνώστης να ακούσει για να πεισθεί ότι, πλην της Μόριας, την Ευρώπη εκθέτει και η… Μωρία της;

Θα τελειώσω με την προχθεσινή ατάκα του Ιταλού αντιπροέδρου Ντι Μάιο: «Τέτοια που είναι σήμερα η Ευρώπη, δεν θα επιβιώσει πέραν των… έξι επόμενων μηνών»!

*Δικηγόρος Α.Π. – Συγγραφέας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα