«Κόκκινα» δάνεια: Οι οφειλέτες δεν πάνε στην τράπεζα

«Οχι» στις προτάσεις των τραπεζών για «κούρεμα» των δανείων τους, που φτάνει το 80%, λένε οφειλέτες με «κόκκινα» δάνειαΕίναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 6% των πελατών της Eurobank που έλαβε επιστολή για ρύθμιση χρέους με μεγάλο «κούρεμα», προτού πωληθεί η οφειλή του σε ξένο fund, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Προφανώς το γεγονός αυτό δεν μπορεί να είναι συμπτωματικό. Για να απορρίπτονται οι προτάσεις από τη συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών σημαίνει ότι κάπου… μπάζουν. Είτε οι οφειλέτες δεν έχουν χρήματα για να ρυθμίσουν το δάνειό τους είτε οι τράπεζες τους ζητούν να βάλουν υποθήκη κάποιο ακίνητο για να κερδίσουν το «κούρεμα» ή τους υποχρεώνουν να αναγνωρίσουν το σύνολο της οφειλής, με συνέπεια οι πολίτες με «κόκκινα» δάνεια να γυρίζουν την πλάτη στις ρυθμίσεις, αδιαφορώντας ουσιαστικά αν το δάνειό τους περάσει στα χέρια κάποιου fund.

Με τις τελευταίες επιστολές (είχε προηγηθεί επικοινωνία γραπτώς άλλες τρεις φορές) οι πελάτες, αφενός, ενημερώνονταν για την πρόθεση της τράπεζας να προχωρήσει σε πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου και, αφετέρου, καλούνταν να επικοινωνήσουν με αυτήν προκειμένου να διευθετήσουν οριστικά την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Στους όρους αυτούς περιλαμβανόταν και απομείωση της οφειλής σε ποσοστό έως 80% κατά μέσο όρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα