Στους 100 κορυφαίους ερευνητές του κόσμου 17 Ελληνες καθηγητές

Υπηρετούν σε εγχώρια ιδρύματα οι εν λόγω ακαδημαϊκοίΣε μια επίζηλη λίστα, αυτή των 100 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επίδραση, βρίσκονται και 17 Ελληνες πανεπιστημιακοί που υπηρετούν σε ελληνικά ιδρύματα.

Η είδηση αυτή φαντάζει με όαση μέσα στην έρημο της μιζέριας της πανεπιστημιακής ζωής στην Ελλάδα, που βασανίζεται από Ρουβίκωνες, φαινόμενα βίας, ανομίας και τη μετατροπή των χώρων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ελέω των διατάξεων για το άσυλο, σε χώρους διακίνησης, χρήσης ναρκωτικών και προϊόντων παραεμπορίου. 

Πρώτος παγκοσμίως, με βάση την κατάταξη, είναι ο καθηγητής Νευροεπιστημών του Johns Hopkins University Σόλομον Χ. Σνάιντερ (Solomon H. Snyder), με h-index 279 και 357.238 ετεροαναφορές. Αναλυτικότερα, οι οκτώ καθηγητές και ερευνητές του πανεπιστημίου με τη σημαντική ερευνητική επίδραση παγκοσμίως είναι από την Ιατρική ο Γεώργιος Χρούσος, ο πρύτανης Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, ο Μαρίνος Δαλάκας, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης και από το Τμήμα Φυσικής ο Παρασκευάς Σφήκας, η Χριστίνα Κουρκουμέλη και ο Ευστάθιος Στυλιάρης.

Οι καθηγητές του ΕΜΠ είναι οι Γιώργος Τσιπολίτης, Μανώλης Δρυς, Σταύρος Μαλτέζος, Θεόδωρος Αλεξόπουλος, Ευάγγελος Γαζής και Κωνσταντίνος Κουσούρης. Στην κατάταξη βρίσκονται επίσης οι Γιώργος Δασκαλάκης και Δημήτρης Λουκάς από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», καθώς επίσης και ο Ιωάννης Στρόλογγας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα