Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ… ΕΞΑΙΡΕΣΗ

Το σύστημα Σημίτη μάς τάιζε κουτόχορτο, κρύβοντας ότι η κρίση οφείλεται στο πάρτι που είχαν στήσει τα λαμόγιαΑπό τον
Δημήτρη Ριζούλη

Το κουτόχορτο είναι, σύμφωνα με τα λεξικά, το «φανταστικό χόρτο που υποτίθεται ότι όποιος τρώει αποβλακώνεται». Συνώνυμα: τρώω άχυρα, σανό, βρούβες, κουκιά, παραμύθι.

Ολα αυτά μαζί μας ταΐζουν επί χρόνια ο Γιάννος και η παρέα του που ακόμα έχει πρόσβαση στην εξουσία πάσης φύσεως. Δεν πάει πολύς καιρός που ο προφυλακισμένος πλέον Παπαντωνίου αρθρογραφούσε σε πολύ μεγάλες εφημερίδες, δίνοντας συμβουλές για την οικονομική πορεία της χώρας, ενώ μέχρι πρότινος συγκεκριμένα «συστημικά» media παρουσίαζαν με… καμάρι τα βιβλία του, αποθεώνοντάς τον!

Το σύστημα Γιάννου, που ταυτίζεται ασφαλώς με το σύστημα Σημίτη, είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, που έλεγαν παλιά στο ΠΑΣΟΚ. Και να είστε βέβαιοι ότι θα αντεπιτεθεί.
Εξάλλου, έχει ισχυρή εκπροσώπηση στα πολιτικά κόμματα. Μπορεί να αποφασίσει να «θάψει» τον Γιάννο και να τον ρίξει στην πυρά, προκειμένου να μην αποδυναμώσει την ασπίδα προστασίας προς τη σκιώδη ηγεσία της ομάδας και τα προβεβλημένα μέλη της. Κάπως έτσι είχε θυσιαστεί και ο Ακης, που όμως δεν ήταν τόσο βαθιά χωμένος σε τέτοιες πολιτικοοικονομικές ίντριγκες και γι’ αυτό αποτέλεσε και πιο εύκολο στόχο.

Ο Γιάννος, όμως, είχε μέχρι τέλους ατέλειωτο θράσος και αλαζονεία. Τον Μάρτιο του 2017, πριν από λίγους μήνες δηλαδή, η Βουλή συζήτησε με βάση στοιχεία της Δικαιοσύνης (συνολικά έξι δικογραφίες), που της είχαν αποσταλεί και αφορούσαν τις μίζες των εξοπλισμών, αν έπρεπε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το θέμα.
Σε εκείνες τις συνεδριάσεις, όπου τελικώς η σχετική δικογραφία επεστράφη στη Δικαιοσύνη λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής, ο κ. Παπαντωνίου έδωσε ρεσιτάλ πολιτικής κοροϊδίας.

Σε υπόμνημα που έστειλε ανέφερε ότι η δίωξή του γίνεται «για να δοθεί επικοινωνιακή κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και τη συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές» και συμπλήρωσε, βάζοντας στο κάδρο και τον μέντορά του: «Επιχειρείται η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και η “τιμωρία” της κυβέρνησης Σημίτη για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο: δραστική μείωση του πληθωρισμού, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, μεγάλα έργα υποδομών».
Κάπως έτσι προσπαθούσε να δικαιολογηθεί όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Παπαντωνίου, παριστάνοντας τον εθνικό ήρωα που ξαφνικά τιμωρείται για πολιτικούς λόγους.

Δίπλα του, όμως, στέκονταν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εσχάτως αρκετά της Ν.Δ.! «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως» ανέφερε το σχετικό πόρισμα του ΠΑΣΟΚ το 2005. Βενιζέλος και Λοβέρδος το συνυπέγραψαν και τέθηκαν επικεφαλής στη μάχη υπεράσπισης του συντρόφου τους. Και οι δυο παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ, εξ όσων γνωρίζουμε… Επομένως, όταν η κυρία Γεννηματά κάνει λόγο περί «γενναίας αυτοκάθαρσης» για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάποιους ξεχνά… Και εδώ κουτόχορτο, προφανώς!

«Η επανεκκίνηση της χώρας θα επιτευχθεί όταν, με ειλικρίνεια, αναμετρηθούμε με βαθύτερες παθογένειες της εθνικής μας ταυτότητας, αναζητήσουμε τα πραγματικά αίτια της σημερινής, πρωτοφανούς κρίσης και χαράξουμε κοινή πορεία. Η κρίση αναδεικνύει ένα αντιφατικό στοιχείο της ιστορικής μας εξέλιξης, την ικανότητα να πραγματοποιούμε μεγάλα θετικά βήματα, τα οποία στη συνέχεια ανατρέπουμε με αυτοκαταστροφική δράση». Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το πρόσφατο βιβλίο του Γιάννου «Στάσεις και αποστάσεις».

Ο… σοφός συγγραφέας, που προκλητικά παριστάνει τον εθνικό οραματιστή, ξέχασε να αναφέρει τη βασικότερη αιτία της κρίσης: τα λαμόγια που άρπαξαν τα λεφτά του ελληνικού λαού και μάλιστα τη γλίτωσαν σχεδόν όλα.

Η προφυλάκιση του Γιάννου ήταν (δυστυχώς) απλά μια εξαίρεση… Εκεί, στον Κορυδαλλό, να μην ξεχάσουν να του προσθέσουν στο μενού μαζί με τα φασόλια και λίγο κουτόχορτο. Ιδιο με αυτό που μας τάιζε τόσα χρόνια. Ετσι, για να δει τη γλύκα του…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα