Πασσαλάκια φέρνουν την «τάξη» στη Μητροπόλεως!

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ανομία με τα παράνομα και διπλοπαρκαρισμένα Ι.Χ.Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Επιτέλους, μπαίνει τάξη στην απροσπέλαστη και ταλαιπωρημένη κεντρική οδό Μητροπόλεως! Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να «φρενάρει» την ανομία και τα παράνομα σταθμευμένα, αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα σε όλο το μήκος της οδού, από χθες το πρωί έβγαλε στον δρόμο συνεργεία που τοποθέτησαν πλαστικά πασσαλάκια κατά μήκος της, όπως συνέβη τους προηγούμενους μήνες σε άλλους δρόμους, οι οποίοι «φράκαραν» σε ώρες αιχμής.

Τα πασσαλάκια τοποθετήθηκαν σε όλη τη Μητροπόλεως, αμέσως μετά την πλατεία Αριστοτέλους, και έχουν σκοπό αφενός να περιορίσουν τα φαινόμενα παραβατικότητας που συναντούν καθημερινά οι δημοτικοί αστυνομικοί και αφετέρου να αυξήσουν τις ταχύτητες των αστικών λεωφορείων που περνούν από την οδό, αφού πλέον τα λεωφορεία δεν θα δυσκολεύονται να διέλθουν από σημεία όπου υπάρχουν «παρατημένα» αυτοκίνητα. Είναι η δεύτερη φορά που στην οδό τοποθετούνται πασσαλάκια. Είχαν τοποθετηθεί ξανά το 2011, ωστόσο δεν ήταν ανθεκτικά και καταστράφηκαν.

Λειτουργική πόλη

Τα πασσαλάκια τοποθετούνται από τη δημοτική Αρχή με στόχο τη βελτίωση της εικόνας και των λειτουργιών της πόλης, στο πλαίσιο έργων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τα οποία χρηματοδοτούνται από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχοι πάσσαλοι έχουν τοποθετηθεί σε λεωφόρο Στρατού, Ερμού, Αντιγονιδών, Ιασωνίδου, Μπότσαρη, Γρηγορίου Λαμπράκη και Πέτρου Συνδίκα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της πόλης έργα που, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, θα αλλάξουν το αστικό τοπίο και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών. Τα έργα χρηματοδοτούνται και αυτά από το Iδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού Αποστόλου Παύλου, που θα πεζοδρομηθεί, την ανάπλαση της οδού Κάστρων, την ανάπλαση της Βασιλέως Ηρακλείου και Αγίου Μηνά, την ανάδειξη του άξονα της οδού Δημητρίου Γούναρη, την ανάδειξη τριών παιδικών χαρών, την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Συναγωγής Μοναστηριωτών επί της οδού Συγγρού κ.ά. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να δημιουργηθεί μια τουριστική διαδρομή που θα συνδέει μια σειρά από σημαντικά μνημεία της πόλης, η οποία θα ξεκινά από τη Ροτόντα και, διά μέσου των οδών Αποστόλου Παύλου και Κάστρων, θα καταλήγει στην Ανω Πόλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα