ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ;

Η ιατροδικαστική έκθεση για τον Κωστόπουλο και οι επαγγελματίες «ευαισθητούληδες»Από τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Τελικά δεν έχω καταλάβει πώς τον ήθελαν τον φουκαρά τον Ζακ Κωστόπουλο οι «δικαιωματιστές». Μαστουρωμένο, με διαταραχή συνείδησης και απώλεια κρίσης ή νηφάλιο, με διαύγεια σκέψης και πλήρη επίγνωση των πράξεών του;

Με αφορμή την ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο Ζακ πέθανε από έμφραγμα (διότι περί αυτού πρόκειται), βγήκαν διάφοροι επαγγελματίες «ευαισθητούληδες» του διαδικτύου να πουν ότι «τώρα δικαιώθηκε». Κάποιοι άλλοι το τράβηξαν ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι η κουβέντα γίνεται περί όνου σκιάς γιατί… «δεν έπρεπε να μας ενδιαφέρει αν ο νεκρός ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή άλλων ψυχοτρόπων ουσιών» (στη λογική… γούστο του και καπέλο του). Και το υπεύθυνο «αριστερό κράτος» έθεσε σε… διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και τον έβαλαν στο ασθενοφόρο!

Σε κάθε περίπτωση γεγονός είναι ότι, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα οποία δεν έχω εμφανή λόγο να αμφισβητώ, ο άτυχος νέος δεν πέθανε από ανηλεή και παρατεταμένο ξυλοδαρμό, αλλά επειδή κάτω από συνθήκες τρομερής συγκινησιακής φόρτισης και έντονου στρες τον πρόδωσε η καρδιά του! Τόσο απλά. Ασφαλώς και είναι άτυχος γιατί ένα τέτοιου τύπου ισχαιμικό επεισόδιο θα ήταν πιθανότερο να συμβεί στον 70χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, ο οποίος επίσης βρέθηκε σε κατάσταση ακραίας συγκινησιακής φόρτισης, βλέποντας κάποιον να έχει εισβάλει οπλισμένος στο μαγαζί του και να καταστρέφει ανεξέλεγκτος την περιουσία του (ανεξαρτήτως της βίαιης αντίδρασής του για την οποία θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη).

Τα τραύματα του νεαρού τρανς ακτιβιστή ασφαλώς και συνέβαλαν στη στρεσογόνο κατάσταση που οδήγησε στο καρδιακό επεισόδιο. Μόνο που τα περισσότερα τα είχε κάνει μόνος του στην προσπάθειά του να αποδράσει μέσα από τη θρυμματισμένη (από τον ίδιο…) γυάλινη προθήκη.

Επομένως, τι ακριβώς ψάχνουμε; Ας δεχτούμε ότι ο Κωστόπουλος δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και σε κατάσταση απώλειας ελέγχου (αν και η σχετική καταγραφή από τις κάμερες του επεισοδίου στο κοσμηματοπωλείο συνηγορεί για το αντίθετο). Και λοιπόν; Είναι πιο κολακευτικό για τον ίδιο ότι είχε πλήρη επίγνωση αυτών που έκανε; Οτι μπούκαρε στην ψύχρα σε ένα μαγαζί για να ληστέψει και συνειδητά προσπάθησε να αμυνθεί με το σπασμένο γυαλί, απειλώντας ακόμη και τον διακομιστή του ΕΚΑΒ;

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω τον συλλογισμό της «δικαίωσης» του «καθαρού» Ζακ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, όμως, καθόλου είναι τι δουλειά έχει το κράτος να κυνηγάει τους μεροκαματιάρηδες της ΔΙΑΣ, που απλώς είδαν έναν παραβατικό, τραυματισμένο έστω, αλλά σε κατάσταση αμόκ και του πέρασαν χειροπέδες με τη βία. Επρεπε να τον ρωτήσουν πριν αν είχε πάρει… ουσίες; Ημαρτον, Παναγία μου!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα