SMS καλούν μαθητές σε κατάληψη για τα «εθνικά»

Τη Χρυσή Αυγή βλέπει ο ΓαβρόγλουΜε διοργάνωση εκδηλώσεων στο facebook και καλέσματα με μηνύματα από κινητό σε κινητό άγνωστοι διοργανωτές καλούν μαθητές να προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, καθώς και στην πραγματοποίηση πορείας. 

Συγκεκριμένα, με βάση συγκεκριμένο γραπτό μήνυμα, που διακινείται σε κινητά, τονίζεται: «Εκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μη φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία».

Παράλληλα, ομάδα στο facebook που υπογράφει ως «Συντονιστική Μαθητική Επιτροπή για τη Μακεδονία» απευθύνει κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας στις 29 Νοεμβρίου. Η εν λόγω ομάδα, όπως αναφέρεται στις σελίδες της, δημιουργήθηκε από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης, το 3ο και 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και το 1ο και 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου. Το «ραντεβού» που δίνουν είναι για τις 11 το πρωί της Πέμπτης στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Το υπουργείο

Θέση πήρε το υπουργείο Παιδείας διά στόματος Κώστα Γαβρόγλου. Ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή δήλωσή του καταγγέλλει ότι η Χρυσή Αυγή είναι πίσω από τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις με πρόσχημα τη Μακεδονία και τα εθνικά θέματα, προσπαθώντας να διεισδύσει στον χώρο των μαθητών και να στρατολογήσει νέα στελέχη και ψηφοφόρους.

Σε δήλωσή του λέει χαρακτηριστικά: «Φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα