Κατά του ΟΑΣΘ διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες

Στον δρόμο βγαίνουν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και επιβάτες για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης Με το σύνθημα «Η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ δεν πάει άλλο» διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι επιβάτες στριμώχνονται «σαν σαρδέλες ή παίρνουν το επόμενο λεωφορείο» ή μετακινούνται με οχήματα που «καταρρέουν ή παίρνουν φωτιά». «Η ασφαλής, γρήγορη, φθηνή αστική μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό και δεν τη διαπραγματευόμαστε» τονίζουν επίσης.

«Η υπόθεση της γρήγορης, ασφαλούς, άνετης και φτηνής μετακίνησης γίνεται άπιαστο όνειρο για την πλειονότητα του επιβατικού κοινού της πόλης. Η απουσία εναλλακτικής επιλογής συγκοινωνιακού μέσου μετακίνησης, δεκαετίες τώρα, κάνει τα πράγματα απλά αφόρητα» σημειώνουν στο διαδικτυακό κάλεσμα που κάνουν μέσω facebook.
Ζητούν, μεταξύ άλλων, άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές, ασφαλή μετακίνηση και φθηνές συγκοινωνίες, καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων και ανθρώπινες μετακινήσεις για όλους.

Στο σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα, μάλιστα, απεικονίζεται ένα αστικό με τη λέξη «Δικαίωμα» να είναι γραμμένη στην μπροστινή όψη του. «Είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλίει το κόστος λειτουργίας στον λαό, ο στόχος της κυβέρνησης (χθες και σήμερα) είναι να μετατρέψει τη μετακίνηση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού» σχολιάζει η ίδια ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα