Τελεσίγραφο σε 700 γιατρούς

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 τέλος το ιδιωτικό ιατρείο των περίπου 700 ιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ και νυν Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν πλήρως και αποκλειστικά στο ΕΣΥ Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους των γιατρών ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ.

Αίτημα των γιατρών είναι να συνεχίσουν τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων τους παράλληλα με την εργασία τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σημειώνεται ότι το 2014 περίπου 3.000 γιατροί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα πολυϊατρεία ΙΚΑ που ονομάστηκαν ΠΕΔΥ. Από αυτούς πολλοί συνταξιοδοτήθηκαν, περίπου 1.400 έκλεισαν τα ιατρεία τους και εντάχθηκαν στο ΕΣΥ ως γιατροί αποκλειστικής απασχόλησης και 700 διατήρησαν το ιδιωτικό ιατρείο τους, λόγω ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα