Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων για γυαλιά οράσεως

Εντείνεται από τις αρχές του χρόνου η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα γυαλιά οράσεως, καθώς δεν βρίσκουν συμβεβλημένους οπτικούς. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος (ΟΣΟΟΕ) καταγγέλλει το χάος που επικρατεί με αφορμή την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην καθιέρωση της βεβαίωσης πληρωμής (voucher) ως τρόπου πληρωμής για την αποζημίωση των οπτικών ειδών, προκαλώντας σύγχυση και ταλαιπωρία. Να σημειωθεί ότι οι συμβεβλημένοι οπτικοί με τον ΕΟΠΥΥ είναι μόλις έξι σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί η ΟΣΟΟΕ, τον περασμένο Αύγουστο ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας προχώρησαν στην καθιέρωση του voucher, ύψους 100 ευρώ, ως τρόπου πληρωμής, μονομερώς και δίχως να προηγηθεί συνεννόηση με τον κλάδο.

Με το παλιό σύστημα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν το κόστος των γυαλιών, στη συνέχεια κατέθεταν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ και τους επέστρεφε τα χρήματα. Με τη νέα διαδικασία ο ασφαλισμένος θα δίνει το voucher 100 ευρώ στον οπτικό και θα παίρνει τα γυαλιά του. Ο οπτικός με τη σειρά του θα δίνει το voucher στον ΕΟΠΥΥ και θα πληρώνεται από το Ταμείο.

Οι οπτικοί όμως αρνούνται να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα: «Θα δεχόμαστε “χαρτιά” αντί χρημάτων, αλλά υποχρεωτικά θα πληρώνουμε τοις μετρητοίς όλα τα πάγια έξοδά μας. Επίσης, είναι βέβαιο ότι θα εισπράττουμε μειωμένα χρήματα λόγω “κουρέματος”, ενώ εμείς θα έχουμε φορολογηθεί και πληρώσει ΦΠΑ προκαταβολικά για το σύνολο του ποσού» αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΣΟΟΕ Θωμάγγελος Μιχαλάκης.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο το υπουργείο Υγείας είχε δώσει παράταση στους οπτικούς έως το τέλος του Δεκεμβρίου ώστε να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο οι ίδιοι αρνούνται.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα