Καλή λευτεριά!

Κυβέρνηση κατσαπλιάδων που σφετερίστηκαν την εξουσίαΑπό τη
Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα από ευχές για καλή χρονιά! Καλή χρονιά και καλή λευτεριά εύχονταν οι Ελληνες, καλή λευτεριά από τη φασιστοαριστερά του Τσίπρα και των συν αυτώ. Καλή λευτεριά, γιατί μία κυβέρνηση, η οποία παίρνει την εξουσία τάζοντας το άλφα και καταγγέλλοντας το βήτα, αλλά τελικά κάνει το βήτα που κατηγορεί συν ό,τι άλλο παρέλειψε να πει προεκλογικά, δεν είναι δημοκρατική αλλά φασιστική. Είναι φασιστική γιατί, εφόσον δεν τηρεί τις προγραμματικές της δηλώσεις, για τις οποίες ψηφίστηκε, δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση. Ο λαός με την ψήφο του δίνει εντολή σε κάθε κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά που λέει. Οχι αυτά που δεν λέει. Πρόκειται για βασικές γνώσεις για τον τρόπο λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αλλά στο μάθημα της Αγωγής του Πολίτη όλοι αυτοί οι «δημοκρατικοί» κυβερνώντες έκαναν είτε κοπάνα είτε κατάληψη ή έπαιζαν τρίλιζα. Ασε που στο κόμμα -ένα είναι το κόμμα- όπου έχει θητεύσει σχεδόν όλο το συριζαίικο κατσαπλιαδιστάν είχαν εντρυφήσει στη δικτατορία του προλεταριάτου. Πού να γνωρίζουν από δημοκρατικές αρχές!

Αντιμετωπίζουμε ως κανονική μία κυβέρνηση που βγήκε με λαϊκή εντολή εντελώς διαφορετική από όσα εφάρμοσε. Μία κυβέρνηση δηλαδή που έχει σφετεριστεί την εξουσία εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Μία κυβέρνηση που κανονικά θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, δηλώνοντας πως αδυνατεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Αυτή η δικτατορία του κατσαπλιά, που μας έχει καθίσει στην κεφαλή, αντιμετωπίζεται εντός και εκτός ως νόμιμη. Από πότε είναι νόμιμες οι κυβερνήσεις που δεν εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα με τον λαό; Γιατί οι εκλογές ουσιαστικά είναι αυτό το πράγμα. Ενα κοινωνικό συμβόλαιο, όπως λέει και ο Ρουσό, ανάμεσα στον λαό και στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να σκίσει τα Μνημόνια, έσκισε το συμβόλαιο και από τότε έχει κατσικωθεί στα μέγαρα και στις δεξιώσεις και δεν λέει να ξεκουμπιστεί.

Βέβαια, οι νοήμονες αυτής της χώρας, που γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και ότι οι συριζαίοι είναι παντελώς ανίκανοι να πράξουν τα βασικά και λογικά, καθότι αγράμματοι, κομπλεξικοί και γεμάτοι μίσος για την εργασία, την προκοπή, τον νόμο και την τάξη, το φώναζαν. Το λέγαμε οι άνθρωποι ότι είναι κατσαπλιάδες. Το λέγαμε, αλλά ποιος μας άκουγε; Ακουγαν όλοι τα «Bella, Ciao» και είχαν σηκώσει την παντιέρα του επαναστάτη χωρίς αιτία. Τέσσερα χρόνια πληρώνουμε με πολύ βαρύ τίμημα την παρορμητικότητα, ας το πω ευγενικά μέρες που είναι, μιας μερίδας συμπολιτών μας.

Είθε το 2019 να μας φωτίσει. Καλή λευτεριά!

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvell

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα