Προκήρυξη για 455 θέσεις γιατρών στην Πρωτοβάθμια

Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Περίθαλψης (ΠΦΥ) ανακοίνωσε το υπουργείο ΥγείαςΠρόκειται για 455 γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων, που μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://esydoctors.moh.gov.gr έως 30 Ιανουαρίου στις 23.59, οπότε λήγει η προθεσμία. Συγκεκριμένα η προκήρυξη προβλέπει την ενίσχυση των δομών ΠΦΥ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠε) με 63 ιατρούς, της 2ης Υ.Πε με 102, της 3ης Υ.Πε με 62, της 4ης Υ.Πε. με 65, της 5ης με 59, ενώ οι Μονάδες Υγείας της 6ης Υ.Πε. και της 7ης ενισχύονται με 78 ιατρούς και 26 αντίστοιχα.

Ενδεικτικά και σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων ανά ιατρική ειδικότητα, 61 θέσεις θα καλυφθούν από καρδιολόγους, 43 θέσεις θα καλυφθούν από οδοντιάτρους, 46 θέσεις από παιδιάτρους, 45 από γενικούς ιατρούς ή παθολόγους, 48 από ακτινολόγους, 51 θέσεις από βιοπαθολόγους και ο υπόλοιπος αριθμός θέσεων θα καλυφθεί από διάφορες άλλες ιατρικές ειδικότητες, που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του συστήματος και την ολοκληρωμένη φροντίδα.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, με αφορμή την έναρξη υλοποίησης της διαδικασίας προσλήψεων, δήλωσε: «Η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων με 455 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού βεβαίως και δεν καλύπτει όλα τα κενά. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις ωστόσο, έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας μαζικών προσλήψεων, σηματοδοτούν τη μεταμνημονιακή αλλαγή σελίδας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα