Και ξαφνικά ο Τσίπρας υπέρ των… διαδηλώσεων

Η μεγάλη επιτυχία του συλλαλητηρίου ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας θεωρούνταν, όπως φαίνεται, δεδομένη στο Μαξίμου, το οποίο επί πολλούς μήνες υποτιμούσε τη λαϊκή οργήΣε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, το δικαίωμα των Ελλήνων να διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων.

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά για τις απόψεις τους είναι αδιαπραγμάτευτο» σημείωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Αυγή», συμπληρώνοντας πως «οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται με επιχειρήματα και διάλογο», καθώς «έχει υπάρξει αρκετό εμφύλιο μίσος στην ιστορία αυτού του τόπου». Ο πρωθυπουργός επιμένει, πάντως, ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών «αποτελεί πατριωτικό καθήκον».

Μέσω της κομματικής εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε διγλωσσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκτίμησε ότι αρνήθηκε την πρόσκληση για τηλεμαχία, καθώς «ούτε έχει επιχειρήματα ούτε και πιστεύει αυτά που χρησιμοποιεί», ενώ αναφέρθηκε και στην ευκαιρία αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.
Σχολιάζοντας τις ηγεσίες του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού, δήλωσε πως η στάση καθενός «θα καθορίσει και το πολιτικό του πρόσημο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα