Ταβάνι του ο ουρανός!

Ο Τσιτσιπάς στους «4» του Αυστραλιανού Oπεν μετά την επικράτηση επί του Αγκούτ με 3-1

Από τον
Χάρη Δάντση

Μέγας είσαι, Στέφανε, και θαυμαστά τα έργα σου στο Αυστραλιανό Οπεν! Στο μεγαλείο του Ελληνα θεού του τένις μετά τον Ιταλό Μπερετίνι, τον Σέρβο Τρόιτσκι, τον Γεωργιανό Μπασιλασβίλι, τον Ελβετό «θρύλο» Φέντερερ, υποκλίθηκε χθες κι ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

O Τσιτσιπάς υπέταξε σε 3 ώρες και 14 λεπτά τον Ισπανό νούμερο 22 της παγκόσμιας κατάταξης που προερχόταν από νικηφόρο σερί εννέα αγώνων, επικρατώντας 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6) στη «Rod Laver Arena» της Μελβούρνης και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του θεσμού. «Νιώθω σαν να είναι παραμύθι. Απλώς ζω το όνειρο. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή, αλλά ξέρω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Με ρώτησαν ποιοι είναι οι στόχοι μου και είπα ότι είναι τα ημιτελικά του Γκραν Σλαμ. Τότε με είπαν τρελό, αλλά πλέον αυτό δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα», τόνισε ο 20χρονος τενίστας μετά τη λήξη του αγώνα και πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προετοιμαστώ για αυτό το ματς. Όπως είδα και στα social media γινόταν πανικός. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εδώ. Ηταν σπουδαία νίκη, που τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Ηταν πρόκληση να μείνω συγκεντρωμένος, αλλά χαίρομαι που έπαιξα καλά γιατί έδειξα ότι επηρεάστηκα ελάχιστα από τον προηγούμενο αγώνα», στέλνοντας τέλος μήνυμα πρόκρισης στον τελικό.

Στη συνέχεια μέσω twitter έγραψε την φράση του Ιούλιου Καίσαρα «Φύσει γαρ άνθρωπος, ο βούλεται, τούτο και οίεται», το οποίο μεταφράζεται ως «από τη φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό νομίζει. Η θριαμβευτική πορεία του τον έχει ανεβάσει ήδη από τη 15η στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ναδάλ θα τον φέρει 9ο!

Τα χρηματικά κέρδη του από το τουρνουά μέχρι στιγμής είναι ύψους 578.000 ευρώ, που θα εκτοξευτούν στα 1.280.000 εφόσον κάνει την υπέρβαση επί του Ισπανού αύριο. Οσο για την περίπτωση που κάνει δικό του το τρόπαιο, θα λάβει 2.570.000 ευρώ!

Αποθέωση για τον Ελληνα θεό του τένις από τον διεθνή τύπο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλέον ετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυριανή μάχη με τον Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του θεσμού γνωρίζοντας την αποθέωση από όλο τον διεθνή Τύπο που τον έχρισε ήδη «Νέο Βασιλιά του τένις».

«Ενας Eλληνας θεός του τένις γεννιέται», τιτλοφορείται το άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου, τονίζοντας ότι «μπορεί να βρεθεί στην κορυφή του παγκόσμιου τένις». Η «Equipe» σχολίασε «αυτοκρατορικός σε θράσος και πνευματική δύναμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με αξιομνημόνευτη απόδοση».

Η αθλητική ιστοσελίδα του BBC, αφού τόνισε ότι στην ηλικία των 20 ετών και 168 ημερών είναι ο νεότερος που φθάνει στους «4» ενός Γκραν Σλαμ από την πρόκριση του Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007 στο US Open, ανέφερε ότι «ο Τσιτσιπάς διέλυσε οποιαδήποτε αμφιβολία για hangover μετά τη νίκη επί του Φεντερέρ, αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται ένας από τους πλέον φερέλπιδες αθλητές στο τένις». Ο άθλος του Τσιτσιπά έχει προκαλέσει αίσθηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις άλλες ηπείρους. Εκτός από τους μεγάλους σταρ του αθλήματος, όπως η Μαρία Σαράποβα, που τον χαρακτήρισε «γνήσιο και αληθινό», ο Τσιτσιπάς γνωρίζει την αποθέωση από celebrities του εσωτερικού και του εξωτερικού, συλλόγους άλλων αθλητών αλλά και πολιτικών.

Συγκλονιστική πάντως είναι η συμπαράσταση των Ελλήνων της ομογένειας στην Αυστραλία που ζουν το όνειρο μαζί με τον «Tsitsifast» και συγκίνησαν τους πάντες ψάλλοντας τον Εθνικό ύμνο μετά την συγκλονιστική πρόκριση επί του Αγκούτ.

Αύριο κόντρα στον Ναδάλ

Και τώρα ο Ναδάλ στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Ισπανός δεν χρειάστηκε ούτε δυο ώρες για να περάσει το εμπόδιο του Φράνσες Τιαφόε (ΗΠΑ, Νο 39), τον οποίο κέρδισε άνετα 6-3, 6-4 και 6-2. H μεγάλη μάχη Τσιτσιπά – Ναδάλ στα ημιτελικά θα διεξαχθεί την Πέμπτη (10.30 το πρωί). Δύο φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι Τσιτσιπάς – Ναδάλ, αμφότερες πέρυσι, με νικητή σε Βαρκελώνη και Καναδά τον Ισπανό με 2-0 σετ.

Ο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης δήλωσε για την επιστροφή στα ημιτελικά του τουρνουά που έχει κατακτήσει μόλις μία φορά (2009) και τη μάχη με τον Τσιτσιπά: «Δεν… κρατιούνται οι νέοι. Ο Τιαφό έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ο Στέφανος στον ημιτελικό. Ο Τσιτσιπάς είναι ήδη έτοιμος να κερδίσει τους κορυφαίους τενίστες του πλανήτη».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα