«Κάποτε θα ευγνωμονούν αυτούς τους βουλευτές»

Θράσος του πρωθυπουργού μετά την κύρωση των Πρεσπών! Κυριάκος: «Είναι μια δύσκολη μέρα για τη χώρα»Περιχαρής και άνετος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιστύλιο της Βουλής όταν όλα είχαν τελειώσει, έχοντας νωρίτερα δεχθεί τηλεφωνικά τα θερμά συγχαρητήρια του φίλου του Ζόραν Ζάεφ για την υπερψήφιση της ντροπιαστικής συμφωνίας που ουσιαστικά εκχωρεί την κληρονομιά του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. 

Ο κ. Τσίπρας, χωρίς συναίσθηση της ταπεινωτικής εθνικής υποχώρησης και των επιζήμιων επιπτώσεων στο μέλλον, επέλεξε να αναφερθεί σε μια «ιστορική ημέρα για τα Βαλκάνια» και ευχαρίστησε τους 153 «νενέκους», εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι οι επόμενες γενιές και οι δύο λαοί θα ευγνωμονούν αυτούς τους βουλευτές, γιατί, όπως είπε, «έχτισαν θεμέλια για ένα μέλλον ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας».

Αποφασισμένος να μην απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε, ελάχιστα λεπτά μετά την κύρωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι η συμφωνία, την οποία πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ευκαιριακή πλειοψηφία, είναι επιζήμια για την Ελλάδα. «Σήμερα (σ.σ.: χθες) είναι μια δύσκολη, μια στενάχωρη ημέρα για την Ελλάδα. H κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση. Εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ”ναι” εκεί που όλοι οι προκάτοχοί του είπαν ”όχι”. Τους λόγους τούς γνωρίζει μόνο ο ίδιος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ορκος

«Ορκιζόμαστε, σαν Ενωση Κεντρώων, να ανατρέψουμε και να ακυρώσουμε αυτή τη βρομερή συμφωνία με νέο δημοψήφισμα, αμέσως μετά τις εκλογές» δήλωσε εξερχόμενος της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης.
«Η Βουλή πήρε μια απόφαση που υπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων και ενισχύει την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Σήμερα (σ.σ.: χθες) είναι Μεγάλη Παρασκευή για το έθνος των Ελλήνων. Ας ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε ολόκληρη τη χώρα. Κάποιοι πούλησαν το αίμα του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων» υπογράμμισε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα