300 με γαστρεντερίτιδα στο Αργος Ορεστικό!

Ψάχνουν να βρουν αν η αιτία είναι η μόλυνση του νερούΣυναγερμό έχουν σημάνει οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Καστοριά μετά την εμφάνιση περισσότερων από 300 (!) κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, τα οποία εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς και του Κέντρου Υγείας του Αργους Ορεστικού ειδοποίησαν άμεσα το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κλιμάκιο του οποίου αναμένεται να φτάσει στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση. 

Οι ασθενείς εμφανίζουν εμετούς, διάρροιες και κοιλιακό άλγος, ωστόσο ο εργαστηριακός έλεγχος για σαλμονέλα «ήταν αρνητικός και αναμένονται τα αποτελέσματα του ιολογικού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν διαπίστωσαν κάποιο κοινό γεύμα ή δραστηριότητα (όπως, για παράδειγμα, δείπνο σε γάμο ή εκδήλωση) και γι’ αυτόν τον λόγο στρέφουν τις υποψίες τους στο νερό που πίνει η περιοχή.

«Με τα έως τώρα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί η υδατογενής πηγή της επιδημίας, ενώ παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων νερού που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας» τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, που συστήνει αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος από άτομο σε άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο, όπως επισημαίνεται στη χθεσινή ανακοίνωσή του, «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες υγείας και τους τοπικούς φορείς δημόσιας υγείας, με στόχο την παρακολούθηση και τη διερεύνηση του φαινομένου. Παράλληλα, κλιμάκιο του οργανισμού πρόκειται να μεταβεί στην περιοχή για την εκτίμηση της κατάστασης, τον συντονισμό της διερεύνησης και τη διεξαγωγή αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση της πηγής της επιδημίας γαστρεντερίτιδας στο Αργος Ορεστικό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα