Πρεμιέρα για τα φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου

Ρεκόρ συμμετοχών από 1.700 παιδιά και 2.500 γονείς/κηδεμόνες στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Με ρεκόρ συμμετοχών από 1.700 παιδιά από όλη την Κρήτη πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ για το 2019 στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου. Το φεστιβάλ, για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, ήταν ανοιχτό για όλα τα αγόρια και κορίτσια της τοπικής κοινωνίας ηλικίας έως 13 ετών, είτε ανήκαν σε κάποιο αθλητικό σύλλογο, είτε όχι. Αποτέλεσμα ήταν οι συμμετοχές να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και να γίνει το πολυπληθέστερο αθλητικό event για παιδιά που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Στο διήμερο φεστιβάλ του Ηρακλείου,  το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιανουαρίου, εκτός από τα παιδιά,  πήραν μέρος και 2.500 γονείς/κηδεμόνες. Την πρώτη ημέρα, στο φεστιβάλ συμμετείχαν τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας που δεν ανήκαν στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Τη δεύτερη ημέρα, το Παγκρήτιο Στάδιο υποδέχθηκε τους μικρούς αθλητές 10  ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων από τους νομούς Ηρακλείων, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής τους αθλητισμού, τα παιδιά αγωνίστηκαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, συμμετείχαν σε  αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, έμαθαν τις βασικές αρχές του ράγκμπι και του κρίκετ, εξασκήθηκαν στην  επιτραπέζια αντισφαίριση, το βόλεϊ, την ξιφασκία, το σκάκι και την πάλη, έκαναν μαθήματα ρομποτικής καθώς και μία σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ζώντας μια μοναδική αθλητική εμπειρία με στόχο τη νίκη του ευ αγωνίζεσθαι.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο προπονητής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Νιόπλιας, ο αρχηγός της Εθνικής Νέων Κώστας Χατζηδίμπας, ο τερματοφύλακας της Εθνικής Νέων Γιώργος Τζελέπης, οι ΟΠΑΠ Champions Παναγιώτης Τριβυζάς και Παναγιώτης Σουβατζόγλου, καθώς και πολλοί άλλοι αθλητές.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μικρών αθλητών πήραν μέρος σε σεμινάρια και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν θέματα ψυχολογίας και διατροφής, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.

Πέντε χρόνια Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ με συμμετοχή 33.000 παιδιών

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υλοποιείται εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο του να συμβάλει αποφασιστικά ώστε τα παιδιά που είναι σήμερα αθλητές να γίνουν μέσα από τον αθλητισμό καλύτεροι άνθρωποι.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν κάθε χρόνο παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου από 49 νομούς της Ελλάδας. Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται μπάλες και προπονητικός εξοπλισμός.

Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος έως σήμερα 33.000 μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει συνολικά 4.500 ώρες επιστημονικών εκδηλώσεων. Στις ακαδημίες έχουν διανεμηθεί 20.000 μπάλες, 15.100 ζευγάρια επικαλαμίδες και 7.000 διακριτικά παιδικού μεγέθους.  Επίσης, έχουν διοργανωθεί 30 φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

Οι επόμενοι σταθμοί των φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ συνεχίζουν το ταξίδι τους σε όλη την Ελλάδα και ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα  παιδιά και τους γονείς/κηδεμόνες τους σε ακόμη οκτώ μεγάλες γιορτές του αθλητισμού που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Συγκεκριμένα, από το Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο θα διοργανωθούν φεστιβάλ σε Πάτρα (διπλή διοργάνωση), Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο (διπλή διοργάνωση), Καλλιθέα και Ξάνθη.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα www.opapcsr.gr

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα