12 νεκροί από τη γρίπη μέσα σε μία εβδομάδα!

Τέσσερις ζωές, από τους συνολικά 18 θανάτους φέτος, ίσως να είχαν σωθεί εάν υπήρχαν κλίνες ΜΕΘΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας για τη γρίπη, καθώς συνολικά 18 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 12 την τελευταία εβδομάδα! Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις από τους 18 νεκρούς ήταν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης που υπάρχει. 

Σύμφωνα με τη χθεσινή εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή της εποχικής γρίπης μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 291 κρούσματα γρίπης, εκ των οποίων 117 σοβαρά, γι’ αυτό χρειάστηκε να νοσηλευτούν. 

Από αυτά, τα 112 μπήκαν σε ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρία παιδιά (δύο βρέφη και ένας 7χρονος) με βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Από τους 112 ασθενείς στις ΜΕΘ, μόνο το 20% ήταν εμβολιασμένο, παρόλο που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. 

Χθες στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Ιωάννη Μπασκόζο, με τη συμμετοχή ομάδας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, η δραστηριότητά της βρίσκεται στο αναμενόμενο πλαίσιο και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. 

Στη σύσκεψη οι ειδικοί κατέληξαν στην ανάγκη εμβολιασμού των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (χρόνια νοσήματα, ηλικία άνω των 60 ετών κ.λπ.). 

Επίσης, πρέπει να σπεύδουν άμεσα στον γιατρό οι ασθενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης και οι ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα γρίπης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα