«Πήραν» και τον Πλατύκαμπο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, ζητώντας τετραμερή συνάντησηΑποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες όλης της χώρας, οι οποίοι από τις 28 Ιανουαρίου βρίσκονται στον δρόμο και έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Ταυτόχρονα, επιμένουν στο αίτημά τους για τετραμερή συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας.

«Στην τελευταία μας σύσκεψη στη Νίκαια αποφασίσαμε ομόφωνα να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας προκειμένου να δούμε τα θέματά μας ολοκληρωμένα» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «πράγματι, αντιπροσωπία της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων είχε συνάντηση τον Δεκέμβριο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις, αφού -όπως είπε- πολλά από τα θέματα που είχαν τεθεί δεν είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα. Ετσι, και εμείς ζητάμε την τετραμερή συνάντηση, για να θέσουμε όλα τα θέματα επί τάπητος και να μπορέσουν να συζητηθούν εκτενώς».

Σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας και στο ένα ρεύμα, αυτό με κατεύθυνση προς τη Βέροια, προχώρησαν χθες αγρότες στο εκεί μπλόκο.

Στον Λαγκαδά

Σε συμβολικές καταλήψεις του δημαρχείου, της εφορίας και υποκαταστήματος κεντρικής τράπεζας στον Λαγκαδά προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής. Στη δυτική Μακεδονία αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Καστοριά προχώρησαν χθες σε αποκλεισμό της εφορίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, τον κόμβο Πλατυκάμπου της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου απέκλεισαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, στο πλαίσιο της απόφασης που πήραν τη Δευτέρα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου, λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων N. Λάρισας και μέλος της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων Ρίζος Μαρούδας τόνισε: «Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει.
Επιμένουμε για ακόμη μια φορά και ζητάμε να συναντηθούμε με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Καλούμε τους αγρότες να βγούνε στον δρόμο. Είναι η μόνη λύση για να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα