Δίδυμο κορυφής

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου οι κορυφαίοι για το 2018 στον στίβο

Δύο από τα πιο ισχυρά «χαρτιά» του ελληνικού αθλητισμού για το παρόν και το μέλλον, η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου, αναδείχτηκαν οι καλύτεροι Ελληνες αθλητές στίβου για το περασμένο έτος, στην ψηφοφορία που «έτρεξε» ο ΣΕΓΑΣ στην ιστοσελίδα του και στα social media.

Συνεπής σε παρουσίες στο βάθρο του επί κοντώ, η Στεφανίδη πανηγύρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης ανοιχτού στίβου, ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και πρώτη στη βαθμολογία του Diamond League. Ο Τεντόγλου, δε, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, στους αγώνες του Βερολίνου.

Τον τίτλο του κορυφαίου εφήβου της περασμένης χρονιάς απέσπασε –δικαιωματικά– ο Εμμανουήλ Καραλής, πέμπτος στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, ενώ στις νεάνιδες, τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η σφαιροβόλος Μαρία Μαγκούλια. Αναμφίβολα, η κορυφαία κορασίδα ήταν η Ελίνα Τζένγκο, νικήτρια στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες. Στους παίδες ψηφίστηκε ο Γεράσιμος Καλογεράκης, «ασημένιος» στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών.

Αγωνιστικά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ (09-10/02) θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία όσων δεν έχουν «πιάσει» ακόμα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (01-03/03): «Εισιτήριο» για Γλασκώβη έχουν εξασφαλίσει οι εξής 12: (Ανδρες) 60μ.: Κώστας Ζήκος, Παναγιώτης Τριβυζάς, Γιάννης Νυφαντόπουλος, 60μ. εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης, Υψος: Κώστας Μπανιώτης, Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής, Κώστας Φιλιππίδης, Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου. (Γυναίκες) 60μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη, Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Υψος: Τατιάνα Γκούσιν. Η καταληκτική ημερομηνία επίτευξης ορίων είναι η 21η Φεβρουαρίου. Η προερχόμενη από τραυματισμό Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) θα μπει στη σεζόν το Σάββατο, στο world indoor tour της Μαδρίτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα