«Κρύβουν τους νεκρούς από τη γρίπη»!

Καταγγελίες, σοκ της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υπ. Υγείας: Τα στοιχεία που ανακοινώνονται αφορούν μόνο νοσηλευομένους σε ΜΕΘΣε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ κατά του υπουργείου Υγείας, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του ότι επιχειρεί για λόγους σκοπιμότητας επικίνδυνους τακτικισμούς σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της εποχικής γρίπης. Οσα υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ προκαλούν εύλογα ερωτήματα για το μέγεθος της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης φέτος στην Ελλάδα, αν αναλογιστούμε ότι σε γειτονικές χώρες η επέκταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι σε έξαρση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ομοσπονδία, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών λόγω της γρίπης απέχει πολύ από εκείνον που δηλώνεται στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διότι, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, τα στοιχεία που ανακοινώνονται για θανάτους που έχουν φτάσει τους 39 αφορούν μόνο τους νοσηλευομένους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ υποστηρίζει πως «ως αιτίες θανάτου πολλών ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η γρίπη. Ετσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από επιπλοκές της γρίπης».

Μάλιστα, με βάση τα καταγγελλόμενα, σε πολλούς ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές νοσοκομείων από επιπλοκές της γρίπης δεν γίνονται τα rapid test ή δεν αποστέλλονται δείγματα για μοριακό έλεγχο στα κέντρα αναφοράς. Η έξαρση της γρίπης έχει προκαλέσει «έμφραγμα» και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με γρίπη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 165 ασθενείς, ενώ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ακόμα 65 είναι διασωληνωμένοι και περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι.

Σοβαρή είναι η καταγγελία της ομοσπονδίας και για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καλώντας το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας να δώσουν στη δημοσιότητα το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις αιτίες της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης. Τα εμβόλια που διέθεσαν στη Δημόσια Υγεία, όπως ανακοινώθηκε, είναι 20.000, ενώ το υγειονομικό προσωπικό είναι 90.000.

Κινδυνεύουν μαθητές από απουσίες

Στο μεταξύ, πολλοί μαθητές που παραμένουν με συμπτώματα γρίπης υποχρεωτικά στο σπίτι κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες. Πολλοί γονείς θορυβημένοι από την πιθανότητα αυτή ζήτησαν λύση από τις διευθύνσεις των σχολείων, ενώ και η ΟΛΜΕ έστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να προστεθούν στις περιπτώσεις μη καταγραφής απουσιών λόγω ασθενείας και επειγόντων περιστατικών και οι περιπτώσεις της εποχικής γρίπης, ώστε οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια των απουσιών να αναρρώνουν στο σπίτι τους χωρίς να «βάζουν σε κίνδυνο» την υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα