Στους 56 οι νεκροί εξαιτίας της γρίπης

Προστέθηκαν 17 θύματα τις τελευταίες επτά μέρες!Από τη
Ρίτα Μελά

Ραγδαία είναι η αύξηση των θανατηφόρων κρουσμάτων της γρίπης, καθώς άλλοι 17 άνθρωποι προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα του ιού ΑΗ1Ν1, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 56.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την εβδομάδα 4-10 Φεβρουαρίου κατέληξαν εξαιτίας της γρίπης και των επιπλοκών της 17 άνθρωποι. Επιπλέον 40 άτομα εισήχθησαν για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 

Από την αρχή της εποχικής γρίπης έχουν καταγραφεί συνολικά 226 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 219 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από τους ασθενείς στη ΜΕΘ εμβολιασμένοι ήταν μόνο οι 29 (ποσοστό 13%). 

Επίσης, από τους 56 θανάτους (έως τις 10 Φεβρουαρίου) οι 49 αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και οι επτά, ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν 39 άντρες και 17 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη και διάμεση ηλικία τα 68 έτη.

Υψηλού κινδύνου

Να σημειωθεί ότι από τους 56 νεκρούς οι 48 (85,7%) ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν ότι η δραστηριότητα της γρίπης αυξάνει τον Ιανουάριο και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, επισημαίνουν όμως πως η γρίπη είναι απρόβλεπτη και ως εκ τούτου τόσο η έναρξη όσο και η διάρκεια της εποχικής επιδημικής δραστηριότητας μπορεί να διαφέρουν από περίοδο σε περίοδο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα