Στους 91 οι νεκροί από γρίπη! «Εφυγαν» 17 σε μία βδομάδα

Συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα μας η εποχική γρίπη, καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 17 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους συνολικά 91Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 97% όσων έχασαν τη ζωή τους είχε προσβληθεί από γρίπη τύπου Α και κυρίως από το στέλεχος Η1Ν1.

Στην έκθεσή του το Κέντρο αναφέρει ότι η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ τονίζει για ακόμη μία φορά ότι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Ωστόσο, παρότι οι θάνατοι δεν έδειξαν να μειώνονται, όπως ενημερώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, την εβδομάδα από 18 έως 24 Φεβρουαρίου, τα περιστατικά που εμφάνισαν γριπώδη συνδρομή ήταν μειωμένα συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη. Την τελευταία εβδομάδα ελέγχθηκαν 287 κλινικά δείγματα από όλη τη χώρα. Από αυτά, τα 103 ήταν θετικά στους ιούς της γρίπης. Στο μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου ένας 50χρονος, αφού διαγνώστηκε με τον ιό Η1Ν1.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Φραγκιαδάκη, ο 50χρονος μετέβη στο νοσοκομείο έχοντας κάνει το εμβόλιο, είναι παραπληγικός με ήδη βεβαρημένη υγεία και βρίσκεται στη ΜΕΘ από τις 12 Φεβρουαρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα