Αγελαία μάζα

Ο απόηχος του λαμπρού εορτασμού της 25ης Μαρτίου και τα έμμισθα φερέφωνα εξωθεσμικών παραγόντων

Από τον
Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Εις τον απόηχο του λαμπρού εορτασμού της 25ης Μαρτίου διατυπώνονται, ένθεν κακείθεν, δήθεν επιστημονικής εγκυρότητας απόψεις από πρόσωπα των οποίων η αποστολή εις την πατρίδα μας καθίσταται αποδεδειγμένα συγκεκριμένη, είναι δηλαδή εντολοδόχοι εξωθεσμικών και εξωθνικών παρακέντρων εξουσίας.
Αυτά τα πρόσωπα, δίχως ουδεμία περγαμηνή εις τον επαγγελματικό και επιστημονικό στίβο, επεβλήθησαν στανικώς και υψιπετώς εν μια νυκτί εις τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, με θεραπαινίδα ορισμένα ΜΜΕ, και εκφράζουν δήθεν έγκυρη άποψη επί παντός επιστητού, με υπερφίαλη αλαζονεία ότι εξ ορισμού η γνώμη τους πρέπει να επικρατεί ως δογματικά ορθή, έναντι των άλλων.

Φρονώ ότι το φαυλεπίφαυλο πολιτικό σύστημα έχει καλλιεργήσει έναν βοσκηματώδη τρόπο τού νοείν και του βουλεύεσθαι εις τον Ελληνα πολίτη, μια πλύση εγκεφάλου η οποία άρχεται εκ του σχολείου και εξικνείται μέχρι την κανονική πολιτική ζωή, δηλαδή χειραγωγείται προς μια ψευδή πραγματικότητα και διαβουκολείται προς μια στρεβλή αλήθεια περί της πολιτικής ζωής του τόπου. Ολως τυχαίως, αυτές οι «καθ’ υπαγόρευση» απόψεις ασφαλώς στρέφονται απεριφράστως κατά της διττής εορτής της 25ης Μαρτίου, αφενός του Ευαγγελισμού και εξ ετέρου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, διά της καταλυτικής συμβολής του κλήρου και της εν γένει συμβολής της ζώσης ορθοδόξου παραδόσεως προς την πατρίδα και την ελευθερία.

Εφόσον υπάρχουν, κατ’ εμέ, οι έμμισθοι αυτοί θύλακες, οι οποίοι εν Ελλάδι αντιμάχονται την ελευθερία της πατρίδος μας (δηλαδή, οι προβατόσχημοι, λυκοποιηθέντες), δύνανται να εγκατασταθούν σε οιαδήποτε χώρα ελευθέρως να πιστεύουν ακωλύτως και απροσκόπτως σε όποιον θεό επιθυμούν, τιμώντας τον εθνικό ύμνο και τα σύμβολα όποιας χώρας θέλουν, και όχι να προσπαθούν βέβηλα να αμαυρώσουν τον αγώνα τον προγόνων μας, λοιδορώντας το αίμα το οποίο έχυσαν διά την ιδική μας σήμερα εθνική ανεξαρτησία.

Αρα, τι εξυπηρετούν οι εύπλαστοι αυτοί προβοκάτορες, τα έμμισθα φερέφωνα εξωθεσμικών παραγόντων, οι οποίοι, τελούντες σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχουν ακροβολιστεί κατέχοντες καίριες θεσμικές θέσεις εις τον κρατικό μηχανισμό, δογματίζοντας διαπρυσίως υπέρ του εθνομηδενισμού, επιχειρώντας ιδίως διά όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως να κάμψουν το επαναστατικό φρόνημα των Ελλήνων και να του εμπεδώσουν το αίσθημα της ηττοπάθειας και της δουλοφροσύνης;

Η έλλειψη επιχειρημάτων καθίσταται πρόδηλη, διότι, τη στιγμή που οι χρεοκοπημένες ιδεοληψίες τους είναι εκ της ίδιας της ιστορικής αλήθειας γεγονός, είναι ίδιον των ολοκληρωτικών καθεστώτων να στιγματίζεις τον αντιφρονούντα και τον υγιώς αντιδρώντα ως «φασίστα» επίβουλο της λαοπρόβλητης δήθεν κυβερνήσεως, διατάσσοντας επαίσχυντα την Αστυνομία να τον προσαγάγει εις το τμήμα προς πιστοποίησιν φρονημάτων.

*Δικηγόρος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα