Μάτι: Τροπολογία για αναστολή προστίμων

Τροπολογία για την προσωρινή αναστολή των προστίμων που επέβαλε η Πολεοδομία σε αυθαίρετα στο Μάτι προτίθεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου ΠεριβάλλοντοςΣύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, τα πρόστιμα αφορούν αποκλειστικά κατοικίες που βρίσκονται στο ρέμα Παππά, το οποίο έχει εξαιρεθεί από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για το Μάτι.

«Η επιβολή των προστίμων, που έγινε από τις πολεοδομίες, ήταν μια πράξη η οποία, κατά τη γνώμη μου, δεν χρειαζόταν αυτή τη στιγμή.

Αυτό αναγνώρισε και το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, και ουσιαστικά πάγωσε τα πρόστιμα έως ότου χαραχθεί η βαθιά γραμμή του ρέματος» επισήμανε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι πρόθεση του υπουργείου είναι στο άρθρο που αναφέρεται στο ρέμα Παππά να προστεθεί τροπολογία για την αναστολή των προστίμων.

Ο υπουργός εξήγησε πως το άρθρο το οποίο αναφέρεται στο ρέμα Παππά ορίζει ρητά ότι αναστέλλεται οποιαδήποτε δραστηριότητα δόμησης 20 μέτρα δεξιά και αριστερά από τη βαθιά γραμμή του ρέματος, η χάραξη της οποίας θα ολοκληρωθεί από τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος σε λίγες εβδομάδες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα