Oρθοδοξία και ΣΥΡΙΖΑ: Δρόμοι ασύμβατοι

Το κυβερνών κόμμα αδιαφορεί προκλητικά για την πίστη του λαού μαςΑπό τον
Κωνσταντίνο Χολέβα

Tην ώρα που εκατομμύρια πιστοί σε όλη την Ελλάδα περίμεναν το Αγιον Φως να έλθει στις πόλεις και τις ενορίες τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επεδείκνυε για πολλοστή φορά προσβλητική συμπεριφορά προς την Ορθοδοξία και προς το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας.

Ενώ κάθε χρόνο το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέρει το Αγιον Φως από τα Ιεροσόλυμα μέχρι το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», φέτος, άνευ λογικής εξηγήσεως, το Αγιον Φως έφτασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας. Από εκεί μεταφέρθηκε με αυτοκίνητα και με σοβαρή καθυστέρηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου ανέμεναν αεροπλάνα διάφορων αεροπορικών εταιριών να το μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα. Ολα αυτά επέφεραν σύγχυση και αργοπορία. Σε ορισμένες πόλεις το Αγιον Φως έφτασε λίγο πριν από το «Χριστός Ανέστη!». Οποιες εξηγήσεις και αν δοθούν, η αλήθεια είναι μία: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί προκλητικά για την πίστη του λαού. Οι κυβερνώντες θα ήσαν ευτυχείς αν μπορούσαν να αλλοιώσουν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή της ταυτότητάς μας φάνηκε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 με την επίθεση στο ορθόδοξο περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά μετατρέπει το μάθημα σε έναν καταιγισμό κοινωνιολογικών και φιλοσοφικών αναλύσεων παιδαγωγικώς ακατάλληλων και συνταγματικώς απορριπτέων. Οπως δηλώνουν και οι καταδικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, το νέο μάθημα δεν είναι καν θρησκειολογικό. Είναι ένα συνονθύλευμα που προκαλεί σύγχυση.

Το επόμενο βήμα ήταν η προσπάθεια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να αλλάξει τα βιβλία Ιστορίας από τη γ΄ δημοτικού μέχρι τη β΄ λυκείου, με κύριο στόχο τη διαγραφή του εθνικού και μορφωτικού ρόλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την αμφισβήτηση της συνέχειας του Ελληνισμού. Παρά την αρνητική κριτική που δέχθηκε η νέα ύλη της Ιστορίας, φοβούμαι ότι συντόμως θα δούμε τυπωμένα σχολικά εγχειρίδια στο πνεύμα της εθνικής και θρησκευτικής αποδομήσεως.

Εξάλλου σε ομιλίες και παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την 25η Μαρτίου παρατηρήσαμε μία προσπάθεια να χαρακτηρισθεί η Ελληνική Επανάσταση γνήσιο τέκνο του δυτικού Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επαναστάσεως. Λησμονούν σκοπίμως ότι οι Γάλλοι εξεγέρθηκαν κατά των κληρικών τους, ενώ οι Ελληνες εξεγέρθηκαν για την Ορθοδοξία και υπό την Εκκλησία τους.

Με τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση δόθηκε η ευκαιρία για τη νέα επίθεση στην Ορθοδοξία ως στοιχείο της εθνικής ταυτότητας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προσθήκη ρήτρας περί «θρησκευτικώς ουδέτερου κράτους» αντιγράφει πρότυπα άσχετα με την Ιστορία και την κληρονομιά του Ελληνισμού. Προσβάλλει τη μνήμη των Αγωνιστών του 1821, οι οποίοι στα κείμενα των Εθνικών Συνελεύσεων κατέγραψαν τους άρρηκτους δεσμούς Ορθοδοξίας και Ελληνισμού.

Ορθοδοξία και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν δρόμους διαφορετικούς και ασύμβατους!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα