Οι Δελφοί «σηκώνουν αυλαία»

Θέατρο και μουσική σε πόλεις της Φωκίδας φιλοξενούνται φέτος στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λάλον Υδωρ»Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Tο «Λάλον Υδωρ» θα… ακουστεί και φέτος στους Δελφούς. Η περίφημη ρήση από τον χρησμό που έδωσε το Μαντείο των Δελφών στον αυτοκράτορα Ιουλιανό είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που επιμελείται ο ταλαντούχος συνθέτης Δημήτρης Μαραμής. Μάλιστα για τη δεύτερη χρονιά του το Φεστιβάλ Δελφών θα έχει ως θέμα τη «Νεότητα», καθώς εστιάζει στους νέους καλλιτέχνες φιλοδοξώντας να προσελκύσει το νεανικό κοινό όχι μόνο της Φωκίδας αλλά και όλης της Ελλάδας.

«Η διοργάνωση δεν αφορά τους Δελφούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, την Αμφισσα, την Ιτέα αλλά και το Γαλαξίδι» σχολίασε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημήτρης Μαραμής.

«Φιλοδοξία μας είναι να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις. Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία έχει ως σημείο αναφοράς την παράδοση της Φωκίδας, τόσο την ιστορική όσο και τη μυθολογική» είπε και τόνισε ότι το φεστιβάλ είναι δομημένο σε τρεις βασικούς άξονες και γίνεται με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», από όπου έχει εξασφαλίσει χορηγία 40.000 ευρώ.

Η έναρξη θα γίνει στις 15 Ιουνίου με την παράσταση «Ιων» του Ευριπίδη σε μετάφραση – σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη και πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Μπιμπή και Δήμητρα Χατούπη.
Μόνη εκκρεμότητα είναι να αποφασιστεί αν το θεατρικό θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών ή στο μουσείο.

Οπερέτα

Ακολουθεί στις 22 Ιουνίου η οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Η πρώτη αγάπη» σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, που θα φιλοξενηθεί στο Σπίτι του Σικελιανού, στους Δελφούς, ενώ στις 28, στις 29 και τις 30 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες πόλεις της Φωκίδας προβολές ταινιών σε συνεργασία με το Animasyros.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα ανέβει στο Σπίτι του Σικελιανού η παράσταση «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» και στις 6/7 θα δούμε τον «Ερωτόκριτο» του Δημήτρη Μαραμή με τους Vamos Ensemble, σε μια χρονιά που έχει ανακηρυχθεί από τους Κρητικούς Ετος Βιντσένζου Κορνάρου.

Στη Νεανική Σκηνή της Ιτέας, η οποία εγκαινιάζεται φέτος, θα απολαύσουμε τους Usurum (13/7), την Penelope Sergounioti (14/7) αλλά και τον Ιαν Στρατή (15/7). Τέλος, στη συνοικία της Χάρμαινας θα φιλοξενηθεί στις 19/7 η «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αποστόλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα