Ο διορισμός της ξεφτίλας!

Οργιο από ρουσφέτια και τακτοποιηση συγγενών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ

Η Τασία, η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η διευθύντρια του γενικού γραμματέα της Βουλής βόλεψαν τις κόρες τους, ο Ν. Βούτσης την πρώην γυναίκα του και ο Γ. Σταθάκης τη σύμβουλό του!

Μετά τον σάλο, ο Τσίπρας «πάγωσε» ορισμένες από τις μετατάξειςΤα όργια αποκατάστασης ημετέρων, που ανεστάλησαν μόνο όταν φάνηκε πόσο έπληξαν επικοινωνιακά την κυβέρνηση!

Αφού εξευτέλισαν τα πάντα και μετέτρεψαν το Κοινοβούλιο σε στέγη επαγγελματικής αποκατάστασης συγγενών και φίλων, η κυβέρνηση υπό το βάρος των αντιδράσεων αναδιπλώθηκε, σε μια προσπάθεια να κοπάσει ο σάλος για τους διορισμούς-ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, που προκαλούν νέα φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Αργά χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Νίκο Βούτση και συμφώνησαν να αναστείλουν -αλλά όχι να ακυρώσουν!- τη διαδικασία των 32 προεκλογικών μετατάξεων στη Βουλή. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι «παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή». Ουσιαστικά η διαδικασία αυτή ήταν το δεύτερο μέρος των συνολικά 64 μετατάξεων που είχαν δρομολογηθεί μετά την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αυτή την υπαναχώρηση, καθώς είχε ξεσπάσει τέτοιος θόρυβος που δημιουργούσε σκάνδαλο, από το γεγονός ότι μέσω της διαδικασίας αυτής βρέθηκαν να διορίζονται στη Βουλή μεταξύ πολλών άλλων και η πρώην σύζυγος του Νίκου Βούτση Σοφία Βογιατζή, η ειδική σύμβουλος του υπουργού Γιώργου Σταθάκη Αικατερίνη Μπούμπα και η κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου! Μάλιστα υπήρξαν και δύο προσλήψεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου, της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου (αποσπάστηκε από το γραφείο του κ. Χαρίτση), κόρης της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Βασιλικής Τσακανίκα, και της Μαρίνας Λελούδα Σκουρογιάννη, κόρης της προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού, οι οποίες μετά τον σάλο δεν αποδέχτηκαν την πρόσληψη και επικαλέστηκαν -κατόπιν εορτής- λόγους «ατομικής ευαισθησίας».

Επέμεναν

Παρ’ όλα αυτά τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, μη αντιλαμβανόμενοι τις διαστάσεις του θέματος, επέμειναν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι καθ’ όλα νόμιμη και διαφανής και πως ο μόνος λόγος που ανεστάλη ήταν ότι «αξιοποιήθηκε από τη Ν.Δ. για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας». Ο κ. Βούτσης, γνωστοποιώντας το πάγωμα των ρουσφετολογικών διαδικασιών, υποστήριξε ότι «δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων», αλλά «πρόκειται για μια σύννομη διαδικασία με βάση τον νόμο 4440/2016 περί κινητικότητας στο Δημόσιο».

Ο πρόεδρος της Βουλής, αν και εκτεθειμένος προσωπικά, επέμεινε ότι δεν πρόκειται για ρουσφέτια αλλά για περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, ορισμένοι εκ των οποίων υπηρετούν αποσπασμένοι στη Βουλή εδώ και πολλά χρόνια και με τον συγκεκριμένο νόμο τούς δόθηκε η δυνατότητα, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας, να κάνουν μετάταξη στη Βουλή. Συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης ότι «όσοι ενδιαφέρθηκαν έκαναν αίτηση και οι υπηρεσίες της Βουλής ήρθαν σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, προωθώντας τη διαδικασία σε χρόνο προγενέστερο της ανακοίνωσης για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές».

Εκτός του εξευτελισμού της Βουλής, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν χθες στο σημείο να προκαλούν το κοινό αίσθημα, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία ερωτηθείσα για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, ομολόγησε κυνικά «είχα κάποιες διασυνδέσεις». Αλλά και ο Νίκος Βούτσης εμφανίστηκε αμετανόητος, λέγοντας «δεν αισθάνομαι απολογούμενος», απειλώντας μάλιστα με αποκαλύψεις για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στη Βουλή πριν από το 2015.

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε και ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης σχετικά με την Κατερίνα Μπούμπα: «Από τον Οκτώβριο του 2018 αποσπάστηκε στην τεχνική υπηρεσία του Κοινοβουλίου. Τον Ιανουάριο του 2019 η Διάσκεψη των Προέδρων (διακομματικό όργανο) αποφάσισε ομόφωνα να μετατρέψει τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε μετατάξεις».

Δεν μειώνεται το αφορολόγητο, δεν έρχονται και τα αντίμετρα

Τίτλους τέλους στην προ-νομοθετημένη μείωση του αφορολογήτου (από την 1η Ιανουαρίου 2020), αλλά και στα αντίμετρα που θα έδιναν ανάσα στους φορολογουμένους, βάζει τροπολογία, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Εφόσον είχε εφαρμοστεί το επαχθές μέτρο, τότε το αφορολόγητο όριο θα μειωνόταν από τα επίπεδα των 8.636-9.545 ευρώ στα επίπεδα των 6.250-7.250 ευρώ. Από την άλλη, τα «αντίμετρα» που καταργούνται και θα ελάφρυναν τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι τα εξής:

1. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όσους έχουν ετήσιο λογαριασμό ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ.
2. Μείωση του συντελεστή φόρου που επιβάλλεται στα εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ από το 22% στο 20%.
3. Μηδενισμός της εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και μείωσή της για εισοδήματα μέχρι 65.000 ευρώ. Σήμερα η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται στα συνολικά ετήσια ατομικά εισοδήματα των φυσικών προσώπων που υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ με κλιμακωτούς συντελεστές που έχουν ως εξής:
• 2,2% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 12.001 έως 20.000 ευρώ,
• 5% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 20.001 ως 30.000 ευρώ,
• 6,5% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 30.001 ως 40.000 ευρώ,
• 7,5% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 40.001 ως και 65.000 ευρώ,
• 9% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 65.001 ως και 220.000 ευρώ και
• 10% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 220.001 ευρώ και πάνω.
Εφόσον ίσχυε το αντίμετρο της μη επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ, η κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς θα διαμορφωνόταν ως εξής:
• 5% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 30.001 ως 40.000 ευρώ,
• 7% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 40.001 ως και 65.000 ευρώ,
• 9% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 65.001 ως και 220.000 ευρώ και
• 10% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 220.001 ευρώ και πάνω.

Στ. Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα