Τζάμπα λόγια σε φτηνό ντεκόρ

Νέες υποσχέσεις μοίρασε ο Τσίπρας στο πρόχειρο σκηνικό του Μεγάρου

Τι έταξε για θέσεις εργασίας, μισθούς, φορολογία

Μίλησε ακόμη και για πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

Το τελευταίο χαρτί του στο τραπέζι έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος καλύτερες μέρες, τις οποίες, όπως είπε, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει, τάζοντας ταυτόχρονα νέες παροχές από το αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο χθες θύμιζε περισσότερο… μπαρ, αφού η σκηνοθετική άποψη έβαλε τον πρωθυπουργό μαζί με τους υπουργούς Αλέξη Χαρίτση, Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο, όπως και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να κάθονται μάλλον άβολα και αμήχανα σε σκαμπό.

Σε αυτό το φτηνό ντεκόρ ο κ. Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του, εξαγγέλλοντας νέα θετικά μέτρα για την επόμενη τετραετία, ενώ έθεσε και πάλι -πιο ήπια αυτή τη φορά- εκβιαστικά διλήμματα προς το εκλογικό σώμα στην προσπάθειά του να σταματήσει τη φρενήρη πορεία της Ν.Δ. προς την αυτοδυναμία. 

Περιληπτικά, υποσχέθηκε 500.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία, περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% τόσο για το 2020 όσο και για το 2021, 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία. Δεσμεύτηκε ότι όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και έκανε λόγο για διπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων και αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ.

Υποσχέθηκε ακόμη τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%, τη μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογίας εισοδήματος στο 20% και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα ως 20.000 ευρώ, ενώ ανακοίνωσε την υλοποίηση των μεγάλων εθνικών στόχων για την «πράσινη» ανάπτυξη, με την αύξηση στο 32% των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο συνολικό ενεργειακό μείγμα και την ενεργειακή εξοικονόμηση κατά 32,5% ως το 2030.

«Δικαιωματικός»

Επίσης, για να χαϊδέψει τα αυτιά ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας που έλκεται από τα δικαιώματα ειδικότερα των ομοφυλοφίλων, μίλησε περί θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί και πάλι. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνταγματική αναθεώρηση ως προϋπόθεση για τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας – Πολιτείας και για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.

«Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έζησαν οχτώ ολόκληρα χρόνια με το άγχος να τους κυριεύει για το πώς θα βγάλουν τη βδομάδα, πώς θα καλύψουν τις υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του μήνα. Τώρα ήρθε η ώρα να είναι σε θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνας να ζήσουν καλύτερα» είπε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια επιτέθηκε στον παλαιό δικομματισμό: «Οι ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία είναι τεράστιες. Και δεν παίρνουν συγχωροχάρτι. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε οριστικά από την κρίση, μια και καλή, είναι να τελειώσουμε οριστικά με τις αιτίες της. Με αυτά, αλλά και με αυτούς που μας έφτασαν έως εδώ».

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει την ανάκαμψη της χώρας. «Αποδείξαμε ότι μπορούμε στα δύσκολα, τα καταφέραμε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν. Αλλά σήμερα δεν καλούμε τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευθεί, γιατί αποδείξαμε ότι είμαστε καλοί διαχειριστές. Τον καλούμε να μας εμπιστευθεί γιατί ξέρει ότι μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Εμείς, που τη διατηρήσαμε ζωντανή» είπε.

Πριν λάβει τον λόγο ο πρωθυπουργός είχαν μιλήσει οι Αλέξης Χαρίτσης, Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για θέματα των υπουργείων τους και ο Νάσος Ηλιόπουλουλος, που θεωρήθηκε ότι έπρεπε να υπάρχει στο πλάνο, καθώς η μάχη που έδωσε για τον Δήμο Αθηναίων και η σεμνή παρουσία του κέρδισαν πολλούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα