Δημήτρης Ριζούλης

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Αυτό θα πει «κίνημα»! Λίγες εκατοντάδες νοματαίοι, χωρίς ταυτότητα, στόχευση και σοβαρή αφορμή, «ξεχύθηκαν» και φέτος στην πλατεία Συντάγματος για να φωνάξουν «παραιτηθείτε».

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες αναλύσεις που υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για το χρέος και κακώς επιμένει από τη στιγμή που η πλευρά των δανειστών ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν θα συμβεί πριν από το 2018.

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Δεν υπάρχει τρομοκρατικό χτύπημα που να έχει εξήγηση ή λογική. Οποιος προσπαθεί να σκοτώσει με τέτοιο άνανδρο τρόπο είναι προφανές ότι δεν είναι καλά στα μυαλά του. Επίσης, είναι δεδομένο ότι ενέργειες όπως αυτή εναντίον του Λουκά Παπαδήμου είναι καταδικαστέες.

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Η αποκάλυψη που έκανε προχθές το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass (που δεν μεταδίδει τίποτα χωρίς την έγκριση του Κρεμλίνου) ήταν εξόχως ανησυχητική, παρότι ο ελληνικός Τύπος (πλην της «δημοκρατίας») δεν την ανέδειξε.

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη. Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα που πέθανε ο Χριστός. Ομως, δεν πέθανε μαζί του η ελπίδα. Ετσι, αύριο το πρωί, στην πρώτη Ανάσταση, θα γιορτάσουμε τη νίκη έναντι του θανάτου. Και τα μεσάνυχτα, σε όλον τον ορθόδοξο κόσμο, θα σημάνουν οι καμπάνες το χαρμόσυνο μήνυμα της οριστικής επικράτησης του καλού έναντι του κακού.

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Η κατάσταση με τις συνεχείς προκλήσεις του Ερντογάν έχει ξεφύγει. Ο «σουλτάνος» της Αγκυρας έδειξε πλέον και στην Ευρώπη το άγριο πρόσωπό του, αυτό που έχει δείξει κατά καιρούς στους Ελληνες.

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Κανένας δεν έχει καταλάβει πού ακριβώς βρίσκεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Κάποιες στιγμές φαίνεται να δημιουργείται κλίμα συμφωνίας, όμως αμέσως μετά διαψεύδονται οι προσδοκίες και το χάσμα μοιάζει τεράστιο.

Σελίδες