Νίκος Ελευθερόγλου

Εικόνα: Νίκος Ελευθερόγλου

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά της «δημοκρατίας» να λέμε και να ξαναλέμε στην Πειραιώς να κόψει εγκαίρως το αίτημα των εκλογών. Γράφαμε και ξαναγράφαμε να βρει επειγόντως το δικό της αφήγημα και τη δική της ταυτότητα.

Εικόνα: Νίκος Ελευθερόγλου

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει τη δική της ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να σταματήσει το επαναλαμβανόμενο μότο των πρόωρων εκλογών. Αυτή την ώρα η εμμονή σε ένα κλίμα προεκλογικό δεν βοηθά ούτε τον τόπο ούτε την παράταξη.

Εικόνα: Νίκος Ελευθερόγλου

Μπορεί, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο πρωθυπουργός να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές, γιατί αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όμως μια σειρά από κινήσεις του δείχνει ότι δεν το έχει βγάλει από το μυαλό του και πως είναι ένα από τα σενάρια που «παίζουν».

Εικόνα: Νίκος ΕλευθερόγλουΕίχαμε καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση ότι το Βερολίνο είχε αποφασίσει προ πολλού να σύρει την κυβέρνηση μέχρι το χείλος του γκρεμού, ώστε να την πείσει να υπογράψει τα πάντα.

Εικόνα: Νίκος Ελευθερόγλου

Ηχθεσινή συνεδρίαση της «σκιώδους» κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν μία πρώτη ευκαιρία μετά τις... κραυγές και τους ψιθύρους από μία σειρά στελέχη του κόμματος για τη στρατηγική που ακολουθείται.

Εικόνα: Νίκος Ελευθερόγλου

Το ότι θα έφθανε το ΠΑΣΟΚ να γίνει πολύφερνη νύφη τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη Νέα Δημοκρατία πραγματικά επιβεβαιώνει μεταχρονολογημένα τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «γίναμε απέραντο φρενοκομείο».

Σελίδες