Απόψεις

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης

Ο Ερντογάν, αφού ξεκαθάρισε το τοπίο, εξουδετερώνοντας τον έναν μετά τον άλλον όποιους αντιπάλους του, άρχισε να «χτίζει» μεθοδικά το οικοδόμημα της μετα-οθωμανικής Τουρκίας, στη βάση μιας νέας ιδεολογίας-κοσμοθεωρίας.

Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης

Είχα διαβάσει προ ημερών επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου με τίτλο «Ποιος σκότωσε τον Παύλο Ψωμιάδη». Αναφέρεται στις συνθήκες που επικρατούν στον Κορυδαλλό και μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο κάποιον με ευάλωτη υγεία. Ο Γιωτόπουλος έχει δίκιο.

Εικόνα: Αλέξανδρος Τάρκας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, χωρίς άγχος επανεκλογής (με αντίπαλο τον -αποτυχημένο στην Ευρωβουλή- σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς) και χωρίς να ρωτήσει κανέναν στην Ε.Ε., ανατρέπει για πολλοστή φορά την κοινή πολιτική στο Μεταναστευτικό, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Ευρώπης να δεχθεί ακόμα 40.000 άτομα από τη Μέση Ανατολή.

Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης

Μόνο μία ερμηνεία μπορώ να δώσω στην εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ταυτίσει τον Τσίπρα του 2017 και τον ΣΥΡΙΖΑ των Μνημονίων με τον Μαδούρο, τη Βενεζουέλα και τον αριστερό αυταρχισμό των λαϊκών δημοκρατιών της Λατινικής Αμερικής: Οτι η Κεντροδεξιά προσπαθεί δικαιολογημένα να αποκόψει κάθε οδό πρόσβασης του Τσίπρα προς το Κέντρο.

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Εκτός τόπου και χρόνου είναι όσοι ερμηνεύουν με μικροπολιτικό τρόπο τη δημόσια συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τις παντελώς άστοχες δηλώσεις Βούτση για την Ορθοδοξία και τις παρελάσεις.

Εικόνα: Ι. Ν. Φιλιππάκης

Αρθρο του εκδότη της δημοκρατίας Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη 

Το μόνο που ενδιέφερε Φ. Μπόμπολα και Στ. Ψυχάρη ήταν η άσκηση επιρροής και η μεγέθυνση των περιουσιών τους 

Η μεγαλύτερη ζημιά τους είναι ότι δύσκολα θα επανέλθει ο σεβασμός προς τα ΜΜΕ στη συνείδηση του πολίτη

Εικόνα: Αλέξανδρος Τάρκας

Η προ εβδομάδος υπογραφή Συμφώνου Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας Βουλγαρίας - ΠΓΔΜ αποτέλεσε έκπληξη, καθώς η Σόφια είχε μεν ενημερώσει, τον Ιούνιο, την Αθήνα και την Ε.Ε. για τις σχετικές διαπραγματεύσεις...

Εικόνα: Νίκος Ελευθερόγλου

Μπορεί κάθε μέρα που περνάει να βουλιάζουμε στις αγωνίες μας για τις υποχρεώσεις που οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε απέναντι σε ένα αδηφάγο κράτος και στις τράπεζες, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το χάλι μας, αλλά γύρω μας ο Μεγάλος Αδελφός εξαπλώνεται, με κάθε μορφή και τρόπο.