Απόψεις

Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης

Ενας καλός φίλος μου, ο Κώστας Γεωργίου, με «παρηγορεί» με μια αιρετική σκέψη τις ώρες που με πιάνει απελπισία για το μέλλον του τόπου: Συνηθίζει να λέει ότι «δεν χρειάζονται πολλοί για να σωθεί η Ελλάδα, μόνο μερικές χιλιάδες Ελληνες. Αρκούν.

Εικόνα: Ι. Ν. Φιλιππάκης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ 

Αρθρο παρέμβαση του Ι. Ν. Φιλιππάκη 

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμηθεί τη συνταγή της εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ., αλλιώς θα περάσει στην Ιστορία σαν «Λάμπρος Χούτος της πολιτικής»!
 

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε ότι ο Μεσούτ Μπαρζανί, πρόεδρος της Αυτόνομης Κουρδικής Διοίκησης (ΑΚΔ) στο Ιράκ, ανακοίνωσε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα της ανεξαρτησίας. Δηλαδή, θα ερωτηθούν οι πολίτες της ΑΚΔ αν επιθυμούν η πατρίδα τους να είναι ανεξάρτητη ή να συνεχίσει με το υφιστάμενο καθεστώς, ως μια αυτόνομη περιοχή, στα όρια της επικράτειας του Ιράκ.

Εικόνα: Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ’υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη… Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον. Ανεπαισθήτως μ’εκλεισαν από τον κόσμον έξω.  Κ. Καβάφης».

Εικόνα: Γιώργος Στράτος

Θα επιχειρήσουμε σήμερα να συνδέσουμε τρία μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και τα τρία, φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, συνδέονται αμεσότατα με τα πανεπιστήμιά μας και την αγορά εργασίας, ιδίως στην απασχόληση των νέων.

Εικόνα: Δημήτρης Ριζούλης

Αυτό θα πει «κίνημα»! Λίγες εκατοντάδες νοματαίοι, χωρίς ταυτότητα, στόχευση και σοβαρή αφορμή, «ξεχύθηκαν» και φέτος στην πλατεία Συντάγματος για να φωνάξουν «παραιτηθείτε».

Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης

Το «Παραιτηθείτε» ήταν μια παταγώδης αποτυχία και πάσα για να χλευάζει η Αριστερά. Η δε Ν.Δ., που στήριζε και ήταν από πίσω, όταν της μύρισε το επερχόμενο φιάσκο, έσπευσε να βγάλει την ουρά της απέξω. Ηταν ήδη αργά.

Εικόνα: Αλέξανδρος Τάρκας

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα και οι διπλωματικές επαφές με τις ενδιαφερόμενες τρίτες χώρες δεν επιτρέπουν άξια λόγου αισιοδοξία κατά τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, ούτε, γενικότερα, για συνθήκες ηρεμίας στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο.