Απόψεις

Εικόνα: Αλέξανδρος Τάρκας

Η επίδοση διαπιστευτηρίων και οι πρώτες παρεμβάσεις του νέου πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ συνοδεύονται από μια επικοινωνιακή καταιγίδα που φαίνεται ότι αποσκοπεί στην οικοδόμηση στρογγυλεμένης εικόνας, με έμφαση στις δημόσιες σχέσεις, χωρίς προσφορά απαντήσεων στα κρίσιμα ζητήματα διμερούς ή πολυμερούς ενδιαφέροντος.

Εικόνα: Θύμιος Λυμπερόπουλος

Η διαφορά ανάμεσα στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, που εκφράστηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Σαμαρά και που χαρακτηρίζει σήμερα τον Κ. Μητσοτάκη, είναι πώς αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες αξίες.

Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης

Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την ανώτατη Παιδεία κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και οι πρώτες αντιδράσεις που υπήρξαν -συγκρινόμενες με τις ιαχές και το πολεμικό κλίμα των προηγούμενων εβδομάδων- ήταν μάλλον χλιαρές. 

Εικόνα: Γιώργος Στράτος

Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Ετσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα». Δεν χρειαζόταν να το τραγουδήσει ο Διονύσης Σαββόπουλος στο «Τι έπαιξα στο Λαύριο». Το ξέρουμε και το ’χουμε διαπιστώσει όλοι στην καθημερινότητά μας. Στα σοβαρά και στ’ αστεία, «από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».