Το μέλλον που δεν θέλει να ζήσει κανείς

Τι προβλέπει το σενάριο του χάους που κυκλοφορεί, με αφορμή τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ.

Καλλιεργείται ένα κλίμα ευρείας και εκτός ελέγχου αναταραχής, μέσα στους επόμενους μήνες, με αφορμή τα μέτρα των 11,9 δισ. που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, αλλά και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Σύμφωνα με αυτό ομάδες της Ακρας Δεξιάς, με τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής, θα αρχίσουν να συγκρούονται με ομάδες αντιεξουσιαστών τη Ακρας Αριστεράς, δημιουργώντας σκηνικό αποσταθεροποίησης, σε μια κυβέρνηση που ήδη θα βρίσκεται σε βαθιά κρίση συνοχής. Οι συγκρούσεις αυτές θα συμβαίνουν και θα εξελίσσονται στο πλαίσιο ή παράλληλα με απεργιακές κινητοποιήσεις, εργαζομένων ή απελπισμένων νεόπτωχων πολιτών, που θα βγαίνουν στους δρόμους σε τακτική βάση σε μια πιο βίαιη εκδοχή των συγκεντρώσεων των «Αγανακτισμένων» των προηγούμενων χρόνων. Οι δομές του ελληνικού κράτους και ειδικά οι Αρχές και οι υπηρεσίες Ασφαλείας θα καταρρέουν, είτε εξαιτίας της απόγνωσης των ενστόλων, από τη ραγδαία μείωση των πενιχρών αποδοχών τους, είτε εξαιτίας της αδυναμίας του ίδιου του κρατικού μηχανισμού , σε επίπεδο πόρων και μέσων να λειτουργήσει, με τη συνεχή μείωση των δημόσιων δαπανών.

Η κυβέρνηση συνασπισμού δεν θα χάσει τη σταθερότητά της, την ώρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ακόμη και αν αυτά περάσουν από το Κοινοβούλιο με ένα άρθρο. Θα τη χάσει έναν με δύο μήνες μετά, όταν θα γίνει εμφανές με αφορμή τις συζητήσεις περί του Προϋπολογισμού του 2013 ότι το βάθος της ύφεσης στην Ελλάδα, που θα κινείται σε πρωτόγνωρα για την Ευρώπη επίπεδα, σε συνδυασμό με την εκρηκτική ανεργία, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο στη βάση τουλάχιστον των διαδρομών των Μνημονίων.

Παράλληλα με τις ταραχές στους δρόμους και στις πλατείες, ισχυρό ενδεχόμενο υπάρχει να συγκροτηθούν τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να δολοφονούν πολιτικούς, κρατικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, τόσο της Κεντροαριστεράς όσο και της Κεντροδεξιάς, που είναι ή θεωρούνται υπαίτιοι για την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, τα Μνημόνια και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Οι ταραχές στους δρόμους αλλά και οι τρομοκρατικές ενέργειες θα οδηγήσουν την κυβέρνηση συνασπισμού να προχωρήσει σε μία απόφαση που δεν τόλμησε η κυβέρνηση Καραμανλή, το 2008: Να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας και να ζητήσει τη «συνδρομή» της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας και των Δυνάμεων Τάξης, που διαθέτει αυτή. Η παρουσία της Ευρωπαϊκής Στρατοχωροφυλακής, που θα προσπαθήσει με βίαιο τρόπο να διαλύσει τις διαδηλώσεις και να επιβάλει ηρεμία στους δρόμους και σταθερότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, θα μετατρέψει τις κοινωνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα μέτρα εξαθλίωσης που επιβάλλει η τρόικα σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με κάθε μέσον για την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας. Χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εκ των πραγμάτων για εκλογική διέξοδο, το κλίμα στην Ελλάδα θα γίνει εκρηκτικό. Σαν φωτιά η ένταση θα απλωθεί και στις άλλες χώρες του Νότου. Η «Ευρωπαϊκή Ανοιξη» θα έχει αρχίσει. Η Μεταπολίτευση, ως σύστημα πολιτικής διοίκησης και κομματοκρατίας, θα καταρρεύσει. Εθνικές δυνάμεις της Δεξιάς αλλά και κύκλοι της Αριστεράς θα αναλάβουν, μέσω δημοψηφισμάτων, να οδηγήσουν τη χώρα σε μια επόμενη περίοδο που μπορεί και να ονομαστεί Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα