Προσέβαλε το παρελθόν, υπονόμευσε το μέλλον

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως μία από τις χειρότερες όλων των εποχώνΑπό τον
Κωνσταντίνο Χολέβα*

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να καταψηφισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο σημεία, στα οποία η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα υπονόμευσε με σοβαρές συνέπειες την εθνική ταυτότητα του λαού μας και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού. Πρόκειται για τους τομείς των Εθνικών Θεμάτων και της Παιδείας.

Και μόνον για τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως μία από τις χειρότερες όλων των εποχών. Παραχώρησε όνομα, Ιστορία, εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα σε ένα γειτονικό κράτος, προσβάλλοντας όλους τους Ελληνες και πολύ περισσότερο τους Μακεδόνες. 

Ηδη τα αποτελέσματα φαίνονται, διότι τα Σκόπια τείνουν να αχρηστεύσουν τον γεωγραφικό όρο «Βόρεια» και χρησιμοποιούν μόνο τον όρο «Μακεδονία». Το Σύνταγμά τους δεν μας το έχουν αποστείλει επισήμως για να διαπιστώσουμε αν έχουν επιφέρει τις απαραίτητες μεταβολές. Τα σχολικά τους βιβλία βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών, αλλά με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν τη δυνατότητα να ζητούν να αφαιρέσουμε εμείς από τα βιβλία μας τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο και τον Παύλο Μελά. Τα μακεδονικά προϊόντα μας κινδυνεύουν να χάσουν την επωνυμία που τα συνδέει με την πανάρχαια ελληνική πατρίδα, τη Μακεδονία. Δώσαμε πολλά, δεν πήραμε τίποτα και όλα αυτά χωρίς καμία σοβαρή διαπραγμάτευση.

Φυσικά, δεν λησμονούμε τις δηλώσεις του απερχομένου πρωθυπουργού ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα, τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο ή ότι δεν πειράζει κι αν χάσουμε μερικά νησιά. Δεν λησμονούμε τη δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες και «θα το ρισκάρουμε με την επιθετικότητα της Τουρκίας», όπως, βεβαίως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη δήλωση πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Πόντιοι δεν υπέστησαν Γενοκτονία, αλλά μία… απλή εθνοκάθαρση.

Και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι, αν δεν αποχωρούσε ο κ. Κοτζιάς μετά τις Πρέσπες, θα είχε υποστεί δεινή προσβολή ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Ηταν έτοιμες οι Πρέσπες Νο2, που θα αφορούσαν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ενας λόγος που αποθρασύνθηκαν ο Ράμα και οι απόγονοι των Τσάμηδων εγκληματιών πολέμου είναι και η υποχωρητικότητα της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, την οποία έβλεπαν σε διάφορες φανερές ή μυστικές διαπραγματεύσεις.

Στην Παιδεία κατεβλήθη προσπάθεια να καταπολεμηθούν η αριστεία και η άμιλλα, αφού από υπουργικά χείλη ακούσθηκε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. Υποβαθμίσθηκαν τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Εγιναν ανεπιτυχείς πειραματισμοί στο μάθημα των Θρησκευτικών και πολεμήθηκε η κλασική και ανθρωπιστική παιδεία με τη συρρίκνωση των Αρχαίων Ελληνικών. Επιχείρησαν, αλλά δεν πρόλαβαν, να αφελληνίσουν όλη την ύλη της Ιστορίας. 

Μας προσέβαλαν, τους απορρίπτουμε!

*Πολιτικός επιστήμων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα