Σάλος στην Τουρκία για την τρίτη δόση που έκανε ο Ερντογάν

Σκηνές βγαλμένες από… ρινγκ εκτυλίχθηκαν στην τουρκική Βουλή χθες, όταν βουλευτής της αντιπολίτευσης μίλησε οργισμένα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλί Μαχίρ Μπασασίρ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ξέσπασε κατά του Ερντογάν, λέγοντας ότι δεν μπορεί να έχει την ιδιότητα του αρχιστράτηγου ενώ διχάζει τη χώρα και απειλεί τους πολιτικούς αντιπάλους του – μια σαφής αναφορά στην προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου προς την αρχηγό του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ «να δεις τι έχεις να πάθεις». «Έχουμε έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας που λέει σε πρόεδρο κόμματος πως “έχει να πάθει χειρότερα”. Εγώ ξέρω τα όριά μου, αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του» είπε ο Μπασασίρ. Αμέσως άναψαν τα αίματα, ενώ οι προσπάθειες του προέδρου της Βουλής να επιβάλει ηρεμία απέβησαν μάταιες.

Νωρίτερα αντιδράσεις είχαν ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη του Ερντογάν ότι έχει κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19, την ώρα που εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες δεν έχουν καταφέρει να κάνουν ούτε την πρώτη λόγω έλλειψης σκευασμάτων. Για την ιστορία, ο πρόεδρος της Τουρκίας έλαβε την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου Sinovac στις 14 Ιανουαρίου, στη συνέχεια έλαβε τη δεύτερη δόση, πάλι με το Sinovac, στις 11 Φεβρουαρίου και την περασμένη Τετάρτη αποκάλυψε ότι έχει κάνει και μια τρίτη δόση στις 10 Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα