Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Δικηγόροι: Συνεχίζουν την αποχή και μετά τις 18 Ιουνίου

Αλλάζει η μορφή των κινητοποιήσεων των δικηγόρων -πανελλαδικά- από τις 18 Ιουνίου 2016. Κι αυτό διότι η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους με το ισχύον καθεστώς ως τις 17 Ιουνίου.

Από τις 18 Ιουνίου και μετά οι δικηγόροι θα προχωρήσουν σε «στοχευμένες» αποχές από τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα, θα απέχουν από διοικητικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία, από ποινικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές και από την εκδίκαση του κύριου ένδικου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία.

Επίσης, οι δικηγόροι θα προχωρούν σε στοχευμένες αποχές, μεταξύ άλλων, και κατά την εκδίκαση του κύριου ένδικου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους τραπεζών ή εταιριών διαχείρισης και απόκτησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ