3|08|2020

ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Οι ΗΠΑ, που το 1944 μιλούσαν για δημαγωγία εκ μέρους του Τίτο, τώρα υποστηρίζουν τους ΣκοπιανούςΑπό τον
Σάββα Καλεντερίδη

Τ ο έχουμε ξαναγράψει, όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το δημοψήφισμα στα Σκόπια, κρίνεται σκόπιμο να το επαναφέρουμε στο προσκήνιο.

Οταν ο Τίτο, το 1944, αποφάσισε να δημιουργήσει την «Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας» στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά η δημιουργία της -ανύπαρκτης μέχρι τότε- «μακεδονικής γλώσσας» και η καλλιέργεια στους μέχρι τότε βουλγαρικής συνείδησης κατοίκους της επαρχίας Βαρντάρσκα της «μακεδονικής συνείδησης», η επίσημη θέση των ΗΠΑ ήταν η εξής: «Η (αμερικανική) κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές, όπως μακεδονικό “έθνος”, μακεδονική “πατρίδα” ή μακεδονική “συνείδηση”, συνιστούν αδικαιολόγητη δημαγωγία, που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα, που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας».

Πρόκειται για τηλεγράφημα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Eντουαρντ Στετίνιους σε διάφορες πρεσβείες, τον Δεκέμβριο του 1944, για να ενημερώσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες για τις ενέργειες του Τίτο και των κύκλων της Τρίτης Διεθνούς εις βάρος της Ελλάδας – ένα τηλεγράφημα που είναι αναρτημένο μέχρι σήμερα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οσον αφορά την ουσία του θέματος, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Οι στόχοι των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδος παραμένουν ακριβώς οι ίδιοι, όπως τους περιγράφει ο τότε Αμερικανός ΥΠΕΞ Εντουαρντ Στετίνιους, μόνο που άλλαξαν οι παρτενέρ των Σκοπίων. Τότε ήταν ο Τίτο και η Τρίτη Διεθνής, τώρα είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και όλος ο δυτικός κόσμος που επηρεάζεται από αυτούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρήλασαν από τα Σκόπια δεκάδες αξιωματούχοι των προαναφερθεισών χωρών και θεσμών -στους οποίους, σημειωτέον, η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος-, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, οι οποίες δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του δικού τους ΥΠΕΞ το τηλεγράφημα του Στετίνιους.

Δηλαδή, για να μη γίνονται παρανοήσεις, οι σύμμαχοι της Ελλάδας υποστηρίζουν όσα αναφέρονται στο προαναφερθέν σήμα, δηλαδή την ύπαρξη κράτους με το όνομα «Μακεδονία», «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής ταυτότητας», τα οποία, σύμφωνα με τη θέση της Ουάσινγκτον, «αποτελούν αδικαιολόγητη δημαγωγία, που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα, που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας».

Φυσικά, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η υποστήριξη αυτή καλύπτεται πλήρως από την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών από τον κ. Κοτζιά, για την οποία δηλώνει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί στο εξωτερικό, υπερήφανος ο κ. Τσίπρας, ενώ δεν τολμά να εμφανιστεί χωρίς την προστασία των ΜΑΤ μπροστά στους Ελληνες, οι οποίοι, σε συντριπτικά ποσοστά, τη θεωρούν βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας – για να μη χρησιμοποιήσουμε κάποιον άλλον, βαρύτερο χαρακτηρισμό, που ασφαλώς της αρμόζει. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή η συμφωνία δεν θα είχε υπογραφεί, αν δεν συμφωνούσαν ο κ. Καμμένος και το κόμμα του, γιατί τις συμφωνίες μπορεί να τις υπογράφει ένας υπουργός, όμως αυτές σε κάθε περίπτωση τυγχάνουν της έγκρισης του συνόλου της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση προβάλλει διάφορες θεωρίες για να δικαιολογήσει την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, όπως ότι «τη σύνθετη ονομασία την είχαν δεχτεί και οι άλλοι», ότι οι άλλοι αναγνώρισαν τη «μακεδονική γλώσσα» και ότι οι όροι της συμφωνίας δεν αναγνωρίζουν «μακεδονική ταυτότητα». Ψέμα πάνω στο ψέμα, ενώ, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι οι άλλοι είχαν κάνει λάθη, αυτά δεν διορθώνονται με ένα μεγαλύτερο, που είναι η υπογραφή αυτής της συμφωνίας.

Επίσης, μια παιδαριώδης δικαιολογία είναι ο ισχυρισμός ότι με την υπογραφή της συμφωνίας η Ελλάδα θα έχει τεράστια οικονομικά οφέλη και θα καταστεί υπερδύναμη στην περιοχή. Ξεχνούν να πουν ότι το ΑΕΠ των Σκοπίων, με τους 2.000.000 κατοίκους, είναι αρκετά κάτω από 10 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα είναι ήδη από τις πρώτες χώρες σε επενδύσεις στη γειτονική χώρα. Οσο για το «υπερδύναμη», μια χώρα που έχει εγγράψει τα 10.119 πιο ακριβά ακίνητα του Δημοσίου στο Υπερταμείο, που ελέγχεται από τους ξένους δανειστές, λόγω της άθλιας διαπραγμάτευσης του διδύμου της συμφοράς Τσίπρα – Βαρουφάκη, δεν μπορεί να λέει τέτοιες ανοησίες. Δεν τις πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά, εκτός από εκείνους που «βολεύονται» από την κυβέρνηση.

Μια άλλη δικαιολογία -που, εκτός από τους κυβερνητικούς, μας τη σερβίρει και ο κ. Θεοδωράκης από το Ποτάμι- είναι «να κλείσουμε τα θέματα με τα Σκόπια, για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή»! Ω του θαύματος! Εκείνοι που μέχρι χθες μας έλεγαν «τουρκοφάγους», «πολεμοκάπηλους» και «υπερπατριώτες», όταν μιλούσαμε τεκμηριωμένα για την τουρκική απειλή, εκείνοι που έλεγαν ότι «θα το ρισκάρουμε» με την Τουρκία, εκείνοι που έλεγαν «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» τώρα μας κάνουν μαθήματα για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή. Δεν βλέπουν καν ότι η Αλβανία, αν και μπήκε στο ΝΑΤΟ με τη δική μας υπογραφή, ακύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών, που υπέγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και ενίσχυσε τους στρατιωτικούς δεσμούς της με την Τουρκία. Αν τις ενισχύσουν και τα Σκόπια, όταν μπουν στο ΝΑΤΟ με τη δική μας υπογραφή, τα οποία έχουν και μια τουρκική μειονότητα του 4% στο σύνολο του πληθυσμού και πολύ καλά οργανωμένη πολιτικά, τότε η περικύκλωση της Ελλάδας από Βορρά θα επεκταθεί.

Επίσης, μας λένε ότι ο δυτικός παράγοντας θέλει να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να τα ενσωματώσει στην Ε.Ε. για να αποτρέψει την άσκηση επιρροής σε αυτά από τη Ρωσία. Εντάξει, να γίνουν όλα αυτά, γιατί όμως πρέπει να γίνουν παίρνοντας τα Σκόπια ένα όνομα που δεν τους ανήκει; Ο επισπεύδων είναι τα Σκόπια, όχι η Ελλάδα, που κρατά στα χέρια της τα κλειδιά και για το ΝΑΤΟ και για την Ε.Ε.

Γιατί δεν τα χρησιμοποιήσαμε και ξεπουλήσαμε τη Μακεδονία; Γιατί, λοιπόν, δεν πιέστηκαν τα Σκόπια και πιέστηκε η Ελλάδα; Μήπως πίσω από την επιμονή της Δύσης και της Γερμανίας κρύβεται κάτι άλλο, που υπερακοντίζει το μέγεθος των Σκοπίων;
Την Κυριακή, η συνέχεια επί του θέματος.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από σήμερα οι αιτήσεις για προστασία της α´ κατοικίας

Σε λειτουργία η πλατφόρμα του προγράμματος «Γέφυρα» για την επιδότηση των δανείων. Οροί και προϋποθέσεις. Σ ήμερα τίθεται σε λειτουργία από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης...

Παρίσι – Αθήνα – Λευκωσία συμμαχία

A ποφασισμένη να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο και να δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατιωτικό άξονα με Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζεται η γαλλική...

Ρωσία, ΗΠΑ ετοιμάζονται για μαζικούς εμβολιασμούς

Αν και με αρκετές επιφυλάξεις, ως χαραμάδα ελπίδας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού αντιμετωπίζει τις τελευταίες ώρες η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τη δήλωση...

Ο «κόμης Δράκουλας» των Μνημονίων πάει (επιτέλους) σπίτι του

Ύστερα από 38 χρόνια «καριέρας» ο Πολ Τόμσεν αποσύρεται -επιτέλους- από το ΔΝΤ, βγαίνοντας στη σύνταξη, έχοντας θητεύσει σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους η...

Ο Πέτσας συνεχίζει τα ψέματα για τα αναδρομικά

Ψεμάτων συνέχεια. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει το μαύρο άσπρο αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, επιμένοντας στους ψευδείς ισχυρισμούς ότι καταβάλλει όλα τα...