8|04|2020

Κορονοϊός…

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Θα συμφωνείτε κι΄ εσείς ότι το πλέον επίκαιρο θέμα των ημερών μας (ίσως και των μηνών μας) είναι ο κορονοϊός ή κοροναϊός. Οποιαδήποτε επικαιρότητα πάει στη μπάντα και τρέχουμε όλοι μας ομοθυμαδόν να αντιμετωπίσουμε την νέα απειλή.Και πρώτα πρώτα ας μάθουμε τον αντίπαλο. Διαβάζουμε στο διαδίκτυο:  «Οι κοροναϊοί ή κορονοϊοί (εναλλακτική ορθογραφία: κορωναϊοί ή κορωνοϊοί) είναι οικογένεια ιών. Έχουν πάρει το όνομά τους από τη χαρακτηριστική εμφάνισή τους, στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, όπου διακρίνονται εξογκώματα περιμετρικά των ιικών σωματιδίων σαν στέμμα, το οποίο στα λατινικά λέγεται «corona». Άρα λοιπών τούτων δοθέντων και για λόγους καθαρά αντιστασιακούς, μακριά από ‘μένα οι κορώνες, θα τον λέμε «Κορονοϊό».

Το ξέρετε δα ότι είμαι πιστός οπαδός των εκάστοτε κυβερνήσεων, το οποίο είναι και το κύριο χαρακτηριστικό των πάσης φύσεως αντιστασιακών. Ως τοιούτος (!!!) λοιπόν, τηρώ με πίστη και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των. Έτσι, ήταν επόμενο να ενστερνιστώ και να εφαρμόσω μέχρι κεραίας όσα η κυβέρνηση  κελεύει, αλλά και στο διαδίκτυο διαβάζω. Σε κάποιες στιγμές αδυναμίας, άνθρωποι είμαστε,  εφαρμόζω και τις εντολές των ειδικών επιστημόνων…

Επειδή, το ξέρετε αυτό, με διακρίνουν φιλάνθρωπα συναισθήματα, κάτι σαν ΜΚΟ δηλαδή, αποφάσισα, για το καλό της ανθρωπότητος, να μοιραστώ μαζί σας τις μέχρι τώρα ενέργειές μου, μπας και κάνω κάτι χρήσιμο στη ζωή μου.

α. Τι έμαθα

(1). Και πρώτα – πρώτα έχω μάθει απ’ έξω το μήνυμα της συμπατριώτισσάς  μας κ. Θεώνης Χρονοπούλου, που ζει στο Οντέρζο της επαρχίες Τρεβίζο στην δοκιμαζόμενη Ιταλία. Το μήνυμα αυτό, το έχω λάβει ή 183 ή 184 φορές, με επισημάνσεις όπως «Σοβαρότατο. Διάβασέ το» ή «Μη το προσπερνάς. Μπορεί να σε σώσει» ή «Μήνυμα ανθρωπιάς από μία συμπατριώτισσα» ή «Όποιος δεν το διάβασε, του έπεσε το  μπροστινό δόντι, του έκλεψαν το αυτοκίνητο και έχασε η ομάδα του στο τσάμπιονς λιγκ».

(2).  Έμαθα όλη την γεωγραφία της Κίνας, με πρώτα βέβαια  όλα τα σχετικά με την Ουχάν (ή κάπως έτσι), γενέτειρα, ως γνωστόν, του κορονοϊού. Για να μη μένετε ανενημέρωτοι, σας πληροφορώ ότι το Ουχάν είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Κεντρική Κίνα. Βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Τσιανγκχάν, στις όχθες των ποταμών Γιανγκτσέ και Χαν. Μη μου πείτε  ότι δεν νοιώσατε κάπως; Τέτοια ωραία.

(3). Έμαθα πώς θα σκοτώσω ή πώς θα αποφύγω τον ιό. Συγκεκριμένα πίνω ζεστό νερό, κουβαλάω πάντα μαζί μου μία βρύση και πλένομαι συνεχώς. Και, κατά προτίμηση, δεν αναπνέω.

(4).  Έμαθα πώς θα με σκοτώσει ο ιός. Για να  μη σας μαυρίσω την ψυχή (είναι που είναι), να σας πω μόνο, ότι ένας σίγουρος τρόπος να εγκαταλείψετε γρηγορότερα τον μάταιο τούτο κόσμο, δε είναι ο ιός. Είναι να παρακολουθείτε ειδήσεις στην τηλεόραση. Σας στέλνουν μια ώρα αρχύτερα.

(5). Έμαθα τι προτιμάει ο ιός. Προτιμάει τα μέταλλα. Βλέπετε μας βγήκε χεβιμεταλλάς. Προτιμάει το κρύο. Πάνε οι διακοπές στο Νταβός. Προτιμάει την μπίχλα.

(6). Έμαθα πώς διασκεδάζει ο ιός. Τους αρέσουν ιδιαιτέρως οι ταβέρνες, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα σουβλατζίδικα. Του αρέσουν και οι εκκλησίες. Έτσι για να σκάσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

(7). Το τι δεν του αρέσει το είπαμε πάρα πάνω. Παρεμπιπτόντως, στο Δελτίο των 8, έμαθα ότι απεχθάνεται και το λαχανόρυζο. Λογικόν.

(8).  Έμαθα ότι δεν πρέπει να βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπό μας. Όταν επί παραδείγματι, μας τρώει το μάτι μας δεν το ξύνουμε, αλλά το τρώμε κι’ εμείς.

(9). Σε ένα σάϊτ διάβασα, ότι οι κ.κ. Κικίλιας και Πατούλης χαιρετήθηκαν με επικό τρόπο. Ποιός ήταν αυτός; Ακούμπησαν τους βραχίονές τους. Από τις επικές βλακείες των ΜΜΕ, ποιός θα μας γλυτώσει;

(10). Κάποιοι επιστήμονες από την Ταϊβάν, συνιστούν ένα απλό τεστ για να διαπιστώσουμε αν έχουμε μέσα μας τον τρισκατάρατο, που έλεγε και η γιαγιά μου. Παίρνουμε μια βαθειά αναπνοή  και κρατάμε τον αέρα για 10 δευτερόλεπτα. Αν το πετύχουμε χωρίς βήχα, ασφυξία ή κακή αίσθηση, τότε είμαστε περδίκι. Αν κρίνουμε όμως από τα διάφορα προϊόντα της Ταϊβάν, που έχουν κατακλύσει την χώρα μας, θα πρέπει και σ΄ αυτό να είμαστε επιφυλακτικοί.

(11). Τέλος έμαθα ότι και όσοι θα εργάζονται πλέον από το σπίτι έχουν κίνδυνο διότι, όπως είπε ο ειδικός της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab Ντενίς Λεγκέζο: «Η μεταφορά της εργασίας εκτός γραφείου ενδέχεται να προκαλέσει ορισμένους κινδύνους. Με την μετάβαση σε μια τέτοια μορφή εργασίας θα αυξηθεί ο αριθμός των απομακρυσμένων μονάδων από το γραφείο. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν συσκευές που δεν έχουν συνήθη πρόσβαση στην τεχνολογία του χώρου εργασίας τους, και αυτό θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, τουλάχιστον για τους οργανισμούς, οι οποίοι κατά το παρελθόν ή γενικά δεν είχαν οργανώσει την εξ αποστάσεως εργασία ή στην πράξη δεν την είχαν χρησιμοποιήσει». Μύλος…

Αυτά ήταν όλα, όσα έμαθα παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα αυτές τις ημέρες τηλεόραση, ραδιόφωνα και διαδίκτυο.

Θορυβημένος λοιπόν από όλα αυτά, προέβην σε μία σειρά ενεργειών, τις οποίες σας αποκαλύπτω, προτρέποντάς σας να τις ακολουθήσετε: 

β. Τι έκανα

(1).  Καλού κακού τσακώθηκα με τον παπά, της ενορίας μου και έτσι έχω τώρα ένα πάτημα να μην πάω στην εκκλησία.

(2).   Έχοντας τη δυνατότητα, έσκαψα και ένα λαγούμι, κάτω από την κουζίνα και το επένδυσα με φύλλα μολύβδου. Το λαγούμι βγάζει σε απρόσιτη περιοχή, κοντά στο χωριό  Διαφάνι, όπου ως γνωστόν διαδραματίζονται οι «Άγριες μέλισσες». Θα έσκαβα άλλο ένα, να έβγαινε στον Πόντο για να μην αδικήσω το «Κόκκινο Ποτάμι», αλλά έπεφτε κομματάκι μακριά. Στον επόμενο ιό…

(3). Δεν πιάνω χαρτονομίσματα στα χέρια μου. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Ήδη αγόρασα μια κότα και πλέον οι συναλλαγές μου, θα γίνονται με αυγά.

(4). Μελέτησα πάνω από 3.567 e-mail με οδηγίες, για το πώς θα προφυλαχτώ από τον κοραναϊό. Δυστυχώς οδηγίες για το πώς θα προφυλαχθούμε από την βλακεία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

(5).   Επειδή έμαθα ότι ο ιός ψοφάει για μέταλλα, όπως είπα και παραπάνω όταν (στη χάση και στη φέξη πιά) μπαίνω στο μετρό η σε λεωφορείο φοράω στη μέση μου 2 παλιές σαμπρέλες αυτοκινήτου και έτσι δεν χρειάζεται να πιάνομαι από τις άτιμες τις χειρολαβές.

(6). Πήγα στο φαρμακείο να αγοράσω μάσκα αλλά είχαν εξαντληθεί. Έτσι αγόρασα μία μπούρκα, που προσφέρει ολόσωμη προστασία, αλλά και με τους αλληλέγγυους να τάχω καλά.

(7). Έτρωγα  συνεχώς πορτοκάλια, μέχρι που έμαθα ότι το σάϊτ που συνιστούσε αυτό το μέτρο,  ανήκε σ’ ένα πορτοκαλοπαραγωγό  απ’ το Άργος.

(8). Σταμάτησα να κοιμάμαι, διότι ένα μήνυμα με ενημέρωσε ότι ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα όταν κοιμόμαστε και όταν τρώμε μακαρόνια με κυμά.

(9). Κώλωσα το ΙΧ στον Σκλαβενίτη και το τίγκαρα σε προμήθειες. Συγκεκριμένα πήρα 30 κιλά ρύζι, 50 κιλά μακαρόνια (είμαι μακαρονάς τι να κάνουμε;), 10 κιλά φέτα, χωρίς halal, 10 κούτες γάλα εβαπορέ και 100 κουτιά μπισκότα.  Όταν πήγα σπίτι έκανα μπουγάδα σε όλες τις συσκευασίες, διότι η κυρία Κατερίνα από απέναντι μου είπε ότι οι συσκευασίες είναι φορείς του ιού.

(10). Το απόγευμα πήγα σε μάντρα οικοδομών και αγόρασα τρία σακιά τσιμέντο, 2 σακιά χαλίκι και 2 σακιά άμμο, μήπως χρειαστεί κανένα μερεμέτι το σπίτι. Πού ξέρεις, τόσες μέρες θα μένουμε μέσα.

            Ακροτελεύτια ενέργεια, κάτι σαν το 1-1-4, ήταν να παραγγείλω ένα φέρετρο, σε καλή τιμή είναι η αλήθεια, να μπω μέσα και να περιμένω

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

image

Πότε θα έρθει και από τι εξαρτάται η μέρα της… ελευθερίας μας! Πόσο κράτησε η καραντίνα στην Ουχάν και τι συνιστά ο ΠΟΥ

...
image

Πώς εργάζονται οι πορτιέρηδες των κλαμπ στην καραντίνα (video)

...
image

Το χάος που προκάλεσε σε ένα δωμάτιο ο μικρός Toby (video)

...
image

Πατέρας και γιος έδωσαν εντολή στα πιτ μπουλ να κατασπαράξουν τεχνικούς της ΔΕΗ στα Φάρσαλα

...
image

Το Παστέρ λύνει όλες τις απορίες για τις διαγνωστικές εξετάσεις του Covid-19, μέσα από 23 ερωτήσεις-απαντήσεις

...
image

Ο Tom Ford δίνει 4 απλά βήματα για να δείχνουμε όμορφοι στις βιντεοκλήσεις

...
image

Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

...
image

Πώς θα εξηγήσετε στα παιδιά τον κορωνοϊό, ανάλογα με την ηλικία τους 

...
image

Η Αττική σταθερά πρώτη στις παραβάσεις των μέτρων: κόπηκαν 673 πρόστιμα την Τρίτη, 1.839 σε ολόκληρη τη χώρα

...
image

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη ΜΕΘ του «Άγιος Δημήτριος»: Νοσηλεύτριες φροντίζουν ασθενείς με συνοδεία απαλής μουσικής 

...

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς θα λάβουν την έκπτωση του 25% στις εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Η εναλλακτική δυνατότητα για πληρωμή σε 4 δόσεις από τον Σεπτέμβριο Έναν αναλυτικό «οδηγό» για τους 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για το «πώς» μπορούν...

Μείωση ενοικίου για επιχειρήσεις και μισθωτούς που πλήττονται

Στη ρύθμιση για μίσθωμα μικρότερο κατά 40% μπήκαν οι εταιρίες που λειτουργούν και οι εργαζόμενοί τους με αναστολή σύμβασης Κατατέθηκε χθες στη Βουλή η διάταξη...

ΔΕΗ: Στους λογαριασμούς χρεώνεται η «δωρεά»!

Και συγχαρητήρια στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Αμετανόητος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, έδωσε και συγχαρητήρια μέσω twitter στη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία...

Η ΕΚΤ αποδέχεται πλέον το σύνολο των ελληνικών ομολόγων

Σε μια απόφαση-σταθμό για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επαναφέρει το καθεστώς εξαίρεσης (waiver) για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία θα είναι...

Μοιραίοι και άβουλοι απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας!

Το γερμανικό τείχος στο κορονο-ομόλογο και κατά το χθεσινό Eurogroup επέτεινε την εικόνα διάλυσης στο ευρωοικοδόμημα Kατώτεροι των περιστάσεων αποδείχτηκαν ακόμη μία φορά οι Ευρωπαίοι...

Ποιοι στραγγαλίζουν τις εφημερίδες

Επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από το πλαφόν 10% των εργαζομένων σε αναστολή που μπορούν να τηλεργαστούν Κοιμηθήκαμε το ένα βράδυ γνωρίζοντας πως με βάση την Κοινή...

Πώς θα εξηγήσετε στα παιδιά τον κορωνοϊό, ανάλογα με την ηλικία τους

Η περίοδος που διανύουμε είναι φορτισμένη και ιδιαίτερη για όλους. Μοιάζει να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο περιμέναμε σε διάρκεια, έχει φέρει πολλές αλλαγές...

«Χριστός Ανέστη» σε όλους τους ναούς

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς μεγάφωνα οι λειτουργίες των εκκλησιών, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ Η Θέση μας: Ο Χριστός μαζί μας Τον τρόπο με τον οποίο...

Μη χάσετε στην «δημοκρατία» Σαββάτου (11/4)

To Σάββατο 11.04 με την «δημοκρατία» παραμένουμε κοντά στην πίστη μας για όσο είναι κλειστοί οι ναοί: «Διδαχές & ύμνοι της Ορθοδοξίας», το διπλό CD...

«Παγκόσμιος πόλεμος» για μάσκες και αναπνευστήρες

Ε.Ε. και άλλες χώρες κατηγορούν τις ΗΠΑ για «βρόμικο» παιχνίδι Για πρακτικές «Αγριας Δύσης» κατηγορούν τις ΗΠΑ τόσο η Ευρώπη όσο και άλλες χώρες, οι...

Εσπευσμένα μπήκε στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Επιδεινώθηκε η υγεία του πρωθυπουργού Σοκ προκαλούσε αργά χθες το βράδυ στη Βρετανία η είδηση πως ο Μπόρις Τζόνσον -που νοσεί από τον νέο κορονοϊό-...

Η Ελλάδα έβαλε «φρένο» στο πρώτο κύμα του κορονοϊού

Τσιόδρας: Τα μέτρα αποδίδουν, αλλά χρειάζεται προσοχή, καθώς υπάρχουν δεύτερο και τρίτο κύμα! Άλλοι έξι ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο,...

Αναρτήσεις αξίας 35.563 € με «χορηγία» της Νίκης Κεραμέως

Απευθείας ανάθεση σε εταιρία ενός μήνα για τα social media του υπουργείου Από τη Μαρία Παναγιώτου Συνεχίζει να σκορπάει χρήματα από το... λεφτόδεντρο (το οποίο, κατά...

Κρίσιμη ώρα για την έντυπη ενημέρωση

Τώρα θα φανεί αν προτιμούμε τον έγκυρο και πλουραλιστικό Τύπο ή τον τηλεοπτικό εντυπωσιασμό και τα γνωστά διαδικτυακά «κουτσομπολιά» Από τον Κωνσταντίνο Καμάρα* Λένε...

Αντιφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις… ρεβανσιστικές τάσεις στο κόμμα του

Αδυνατεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τις βαριές εσωκομματικές αντιφάσεις. Μετά την καθολική αποδοκιμασία που προκάλεσαν τα ρεβανσιστικά μηνύματα ομάδας στελεχών, όπως οι Παύλος...

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε και εθνικοποίηση επιχειρήσεων!

Το οικονομικό πρόγραμμά του (με δέκα μέτρα και κόστος 26 δισ. ευρώ) κατά της πανδημίας παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεπορτάζ Γιώργος Χατζηδημητρίου Την εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας...

Στο «Σωτηρία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ όλους εσάς τους ήρωες που σώζετε ζωές»

Δίπλα στους ιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Σωτηρία», νοσοκομείου αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό, βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φορώντας προστατευτική μάσκα. Ο...

ΣτΕ: «Σώζει» τη γραμμή 4 του μετρό!

Η αποδοχή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κοινοπραξίες που διεκδικούν το έργο εγγυάται συνέχιση του διαγωνισμού Σημαντικά περιθώρια συνέχισης του διαγωνισμού για την κατασκευή...

Σήμερα «κληρώνει» για το μεγαλύτερο στοίχημα της Ευρώπης

Οι αποφάσεις του Eurogroup για τον κορονοϊό καθορίζουν το μέλλον της Ε.Ε., ενώ ο Τραμπ εκδίδει κορονο-ομόλογο! Υπό τη βαριά σκιά που ρίχνει -για πολλοστή...

Καύσιμα 300.000 ευρώ της Aegean Oil στο ΕΣΥ για τον κορονοϊό!

Τη δική της πολύτιμη συμβολή κάνει η ελληνική εταιρία καυσίμων ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ στο μέτωπο της πρώτης γραμμής αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στη...