6|06|2020

Παμπλίτος και Τσεγκεβαρίτος παρομυκονί

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Τα ερωτικά και πολιτικά παιχνίδια ξεκινούν πάντα δειλά και διερευνητικά. Στην πορεία όμως εξελίσσονται επικίνδυνα.

Τον Δεκέμβριο του 2008 ομάδες πλουσίων και καλοταϊσμένων μαθητών από τα Βόρεια προάστια των Αθηνών, μαζί με κουκουλοφόρους και μετανάστες λεηλάτησαν και έκαψαν τα καταστήματα εκατοντάδων Αθηναίων βιοπαλαιστών βυθίζοντας στον εφιάλτη της ανεργίας τέσσερες χιλιάδες οικογένειες. Ταυτόχρονα, νεαροί οπαδοί του SIRIZA, οι «Τσεγκεβαρίτος», με τα κομματικά τους λάβαρα έψαλαν στο Σύνταγμα τα «αντικάλαντα»:

Δακρυγόνα και φωτιές σκόρπισαν παντού, κάθε σπίτι και φωλιά οι μπάτσοι είναι παντού
Δακρυγόνα και φωτιές σε κάθε γειτονιά, οι νέοι εξεγείρονται βοηθάτε ρε παιδιά.
Δέντρο φωτεινό καίει λαμπερό, φέρνει ένα μήνυμα από τον λαό.
Μες στην σιγαλιά ακούμε τρία μπαμ, και κάνει η αγάπη την καρδιά γροθιά.
Δακρυγόνα και φωτιές στο μικρό χωριό, και χτυπάν αλύπητα νέους στο ψαχνό.
Δακρυγόνα και φωτιές σκόρπισαν παντού, και επέχει η βουλή μόλις ένα ντου.
Κόκκινες μπογιές οι πέτρες ειν’ πολλές, τα κανάλια δείχνουνε τις ίδια παπαριές.
Τρέχουν τα παιδιά σε κάθε γειτονία, φωνάζουμε συνθήματα και σπάν’ στα πεταχτά.
Δακρυγόνα και φωτιές στο εξωτερικό, πολύς κόσμος στους δρόμους κάτι τρέχει εδώ.
Εί! Δακρυγόνα και φωτιές χρειάζεται αλλαγή, στον πλανήτη ας δώσουμε ακόμα μια στροφή.
Τρίγωνα κάλαντα έξω απ’ την βουλή, τα ΜΑΤ θα δουν Χριστούγεννα φορώντας την στολή.

Οχτώ χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2016, με χρώμα «παρομυκονί» και ελαφρώς υπέρβαρος από τα mochito, βουλευτής της ND με πολλά ακίνητα και παχυλή βουλευτική αποζημίωση, έχοντας εκφράσει στο παρελθόν την πολιτική του θέση υπέρ του δικαιώματος του καψίματος της Ελληνικής σημαίας από τους έμμισθους υπαλλήλους των ΜΚΟ και των πρεσβειών, διερρήγνυε τα ακριβά ιμάτιά του σε πρωινάδικο μαζικής τηλεοπτικής αποβλάκωσης, απαιτώντας την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο κατά την οποία ο κ. Βαρουφάκης σχεδίαζε το εναλλακτικό σχέδιο επαναφοράς στην δραχμή, σε περίπτωση που η Γερμανία πετούσε έξω από την ζώνη του Ευρώ την Κολομβία των Βαλκανίων.

«Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ο λαός της. 
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.
Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, PASOK και ND, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα», δήλωνε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Sigmar Gabriel.

Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο δείκτης ευφυΐας του κ. Βαρουφάκη υπερβαίνει αυτόν του αθροίσματος των βουλευτών του PASOK της ND και του SIRIZA και εστιάσουμε στην ουσία των γεγονότων, θα διαπιστώσουμε ότι το πολιτικό σύστημα σήμερα προσπαθεί να κατευθύνει την κλιμακούμενη σιωπηλή και έρπουσα λαϊκή οργή σε εύκολους αποδιοπομπαίους τράγους με σκοπό την επιβίωσή του.

Πράγματι, σήμερα είναι άμεσα κατανοητό από τον λαό ότι εδώ και 35 χρόνια δέκα χιλιάδες περίπου γαλαζοπράσινοι κομματικοί τερμίτες, γνωστοί και ως «Παμπλίτος της Παρομυκόνου», μετέφεραν στους προσωπικούς τους, καθώς και σε άλλους λογαριασμούς, το 1 τρισεκατομμύριο Ευρώ των διάφορων Ευρωπαϊκών πακέτων στήριξης. Τα «τούβλα» Ντελόρ, τα Μεσογειακά, τα Διαρθρωτικά, τα πακέτα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, της Πράσινης ανάπτυξης, τα προγράμματα της Επιμόρφωσης, τα ΕΣΠΑ καθώς και ένα πλήθος άλλων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, πομπώδους ονοματολογίας, διοχετεύθηκαν, διοχετεύονται και θα διοχετεύονται για πάντα στις ίδιες πάντα τσέπες μέσω μιας δαιδαλώδους και πολύπλοκης γραφειοκρατίας, τεχνογνωσίας και νομοθεσίας, που η «πλέμπα» των μη κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών ποτέ δεν θα καταλάβει πως λειτουργεί.

Την ίδια περίοδο, σε άλλα κανάλια «τηλεοπτικής αποβλάκωσης πληθυσμού», οι τσεγκεβαρίτος, αναφερόμενοι στην βέβηλη και πρωτοφανή για τα Ελληνικά χρονικά εισβολή των έμμισθων υπαλλήλων των ΜΚΟ και των πρεσβειών στον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Θεσσαλονίκη, καταδίκασαν μεν την εισβολή, δικαιολόγησαν δε τους εισβολείς με το επιχείρημα ότι «πολλοί παπάδες ασχολούνται σήμερα με την πολιτική εξ άμβωνος», αντιγράφοντες πολιτικά, οχτώ χρόνια αργότερα, τους “βαψομαλιάδες Αργεντίνους ζιγκολό” της ND (κατά Φαήλο Κρανιδιώτη), που υπεραμύνοντο των καλόπαιδων που έκαιγαν τα Ελληνικά σύμβολα.

Σήμερα, οι διάφοροι γαλάζιοι «βαψομαλιάδες Αργεντίνοι ζιγκολό» και οι αντίστοιχες «τσιρίζουσες βαψοξανθιές» των τηλεοπτικών παραθύρων, εξακολουθούν να προσποιούνται ότι δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τις επιπτώσεις που επέφερε ο «σαμαροβενιζελισμός» στην πολιτική, οικονομική, εθνική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Ήδη, από τα τέλη της δεκαετίας του 2000, διάφορα διορατικά άρθρα που εμφανίστηκαν τότε στον τύπο της εποχής, προείκαζαν τα μελλούμενα. Στις 30 Αυγούστου του 2008, ο Γιάννης Μαρίνος σε άρθρο του στην εφημερίδα ΒΗΜΑ είχε επισημάνει την στρατηγική συμμαχία της Ελληνικής «αριστεράς» με το φονταμενταλιστικό ισλάμ, ενώ σε άλλο άρθρο του στην ίδια εφημερίδα στις 18 Οκτωβρίου του 2009, είχε αναφερθεί στην «διάλυση της χώρας μέσα από την συμπόρευση και την πολιτική ενθάρρυνση κουκουλοφόρων, εγκληματιών και λαθρομεταναστών».

Είναι άραγε τυχαίο ότι την ημέρα της εισβολής των εμμίσθων υπαλλήλων των πρεσβειών στον ναό της Θεσσαλονίκης, οι τζιχαντιστές του ISIS ανακοίνωναν ότι από εκείνη την στιγμή ξεκινούν τον ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των ορθοδόξων χριστιανών; Είναι άραγε τυχαίο ότι στις προκηρύξεις τους που έριξαν εντός του ναού ετοποθετούντο υπέρ των σουνιτών μουσουλμάνων μεταναστών; Τι θα συνέβαινε εάν ένας αντίστοιχος αριθμός χρυσαυγιτών μπούκαρε σε μουσουλμανικό τζαμί χωρίς να βγάλει τα υποδήματά του και διέκοπτε το τελετουργικό των μουσουλμάνων; Άραγε θα αφήνοντο αμέσως ελεύθεροι από την δικαιοσύνη; Είναι άραγε τυχαίο ότι ο SIRIZA δαπάνησε τον περασμένο χρόνο 1.8 δισεκατομμύρια Ευρώ από τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ για να διευκολύνει την διαμονή των σουνιτών μουσουλμάνων προσφύγων στην Ελλάδα; Είναι άραγε τυχαίο ότι ο SIRIZA ετοιμάζεται να εντάξει τις εκατοντάδες χιλιάδες και αύριο τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία με τα λεφτά και το αίμα του Ελληνικού λαού; Είναι άραγε τυχαίο ότι σήμερα ND, PASOK, SIRIZA, KKE και POTAMI ψήφισαν στην βουλή την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα που νομιμοποιεί πολιτικά την μουσουλμανοποίηση της Ελλάδας, όταν όλη η Ευρώπη αναγνωρίζει πλέον τα λάθη του παρελθόντος σχετικά με την ισλαμική πολιτική της;

Είναι προφανές ότι ο κλιμακούμενος εποικισμός του Ελληνικού χώρου με μουσουλμάνους πρόσφυγες που συνεπικουρείται από τους γαλαζοπράσινους παμπλίτος και τους ροζ τσεγκεβαρίτος των ΜΚΟ και τις ξένες πρεσβείες, έχει ως απώτερο σκοπό την αδρανοποίηση μιας ενδεχόμενης δυναμικής αντίδρασης του Ελληνικού λαού στην πραγματοποιούμενη και κλιμακούμενη καταλήστευση του από το πολιτικό σύστημα, μέσω μιας λογικά συνεπαγόμενης φυλετικής και θρησκευτικής μελλοντικής σύγκρουσης μεταξύ προλεταρίων μεταναστών και φτωχοποιημένων αυτοχθόνων Ελλήνων.

Το λεκτικό ιδίωμα των κατοίκων του Buenos Aires, των Πορτένιος, γνωστό και ως «λουνφάρδο», περιγράφει τους αυθεντικούς άεργους Αργεντίνους ζιγκολό, ή τους αυτόχθονες «λιαζόμενους» τσεγκεβαρίτος στην La Biella της Recolleta ή στο καφέ Tortoni στην Avenida de Mayo, με την διάσημη λέξη, ήδη από την δεκαετία του 1930, «atorrantes». Οι Έλληνες, διαμένοντες επί μακρόν στο Buenos Aires, γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη λεκτική αργκό θα μπορούσε να αποδοθεί εντοπίως, για εγχώρια μόνο χρήση, με την γνωστή λέξη του Αθηναϊκού λουνφάρδο «κοπρόσκυλα».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύνταξη: 9+1 απαντήσεις για τα πλασματικά

Ποιους αφορά, πότε και πώς πρέπει να κατατεθεί η αίτηση προκειμένου να καλύψουν τον απαραίτητο χρόνο ασφάλισης Ρεπορτάζ Νάσος Χατζητσάκος Χρόνος περισυλλογής και εξέτασης των δεδομένων...

Ολόκληρο μαγαζί τηλεφωνίας στα κελιά των τρομοκρατών!

Τι βρέθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο με εισαγγελέα στην πτέρυγα των τρομοκρατών στον Κορυδαλλό Άφωνο ακόμη και τον εισαγγελικό λειτουργό άφησε το hi-tech οπλοστάσιο που βρέθηκε...

Η μεγάλη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου αφήνει για πάντα το μικρόφωνο

«Τώρα φεύγω...» ανακοίνωσε η Χάρις Αλεξίου, που αποφάσισε να εγκαταλείψει το τραγούδι «Κάποτε έχτιζα ένα όνειρο τη μέρα, τώρα η στράτα μου δεν πάει παραπέρα,...

Η συνομιλία που «καίει» την καταζητούμενη με το βιτριόλι

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν στα χέρια τους τη φωνή της σατανικής γυναίκας που επιτέθηκε στην Ιωάννα Από τη Νάντια Αλεξίου Σφίγγει ώρα με την ώρα ο...

Περίεργη απόφαση για την Ένωση Δικαστών

«Πραξικόπημα από το Πρωτοδικείο» Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας επικυρώθηκε η καταγγελόμενη από εισαγγελείς και δικαστές ως πραξικοπηματική πράξη να διοριστεί νέα προσωρινή διοίκηση στην Ένωση...