Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ψηφίζουμε σταθερότητα και όχι πειραματισμούς

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει τον χρόνο και την αυτοδυναμία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά τηςΑπό τον
Κωνσταντίνο Χολέβα*

Την Κυριακή 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για να εκλεγεί μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και για χαμένες ψήφους. Η νέα κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να έχει τον χρόνο και την αυτοδυναμία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και για να επανορθώσει ό,τι μπορεί να επανορθωθεί από τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο καλό της περιόδου από 25.1.2015 έως σήμερα είναι ότι είδαμε στην πράξη τι σημαίνει «πρώτη φορά Αριστερά». Είμαι βέβαιος ότι γκρεμίσθηκαν οι μύθοι και τα δήθεν ηθικά πλεονεκτήματα που καλλιεργούσαν οι οπαδοί της ανανεωτικής Αριστεράς για το κόμμα τους. Είναι δυστύχημα ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία σταμάτησε την ανοδική πορεία της οικονομίας, την οποία είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει να δώσουμε την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία για να αντιμετωπίσει με δραστικά μέτρα μια σειρά προβλημάτων.

Για να μειωθεί η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Για να γίνει η Ελλάδα χώρα ελκυστική στις σοβαρές ξένες επενδύσεις. 

Για να βελτιωθούν η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Για να ελεγχθεί η παράτυπη μετανάστευση. Ούτε θα γίνουμε ρατσιστές ούτε, όμως, θα είναι η Ελλάδα το ξέφραγο αμπέλι που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να καταργηθεί το κακώς νοούμενο πανεπιστημιακό «άσυλο».

Για να επιβραβεύεται η αριστεία στα σχολεία και για να επαναλειτουργήσει σε σωστές βάσεις ο θεσμός των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, με σεβασμό στα κλασικά γράμματα, στην ελληνορθόδοξη παράδοση και τη διαχρονική ιστορική πορεία του Ελληνισμού.

Για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την τόνωση της γεννητικότητος και τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας.

Για να εξασφαλίσουμε με πειστικά επιχειρήματα την υποστήριξη της Ευρώπης και των άλλων συμμάχων μας απέναντι στις αυθαιρεσίες της Τουρκίας και της Αλβανίας.

Για να αντιμετωπισθούν μαχητικά και ρεαλιστικά οι αρνητικές συνέπειες από την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών. Για να προστατεύσουμε την Ιστορία, τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά προϊόντα μας από τον εθνικισμό των Σκοπίων. 

Για να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση χωρίς να θιγεί το άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο ρυθμίζει τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. 

Απευθύνομαι σε εκείνους τους φίλους μου, οι οποίοι έχουν κάποια συμπάθεια στα μικρά κόμματα. Τους θυμίζω την περίπτωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ψηφίσθηκαν από πολλούς ανθρώπους με ευαισθησία στα εθνικά θέματα, αλλά στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις λανθασμένες κινήσεις του. Και όταν έφτασε η κρίσιμη στιγμή της Συμφωνίας των Πρεσπών, «χάρισαν» στον κ. Τσίπρα βουλευτές ώστε να κυρωθεί η συμφωνία στη Βουλή.

Οχι στη χαμένη ψήφο. Ναι στη σταθερότητα!

*Πολιτικός επιστήμων

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ