Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Βόμβα μεγατόνων από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο zougla.gr
Εχω 30 (40,50…) βιβλία για τον Τσίπρα από τον «γιατρό»
Η υποκλαπείσα (από τον υπερκοριό της ΕΥΠ) τηλεφωνική συνομιλία του Μαρινάκη με τον συνεκδότη εβδομαδιαίας εφημερίδας, τον Ιούλιο του 2012, επί κυβερνήσεως Σαμαρά
Βαριές σκιές για σκοτεινή συναλλαγή! Διαψεύδει η ΠΑΕ Ολυμπιακός (!!!) αντί του εμπλεκομένου
«Βόμβα μεγατόνων» πυροδοτήθηκε χθες από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο zougla.gr, που αναγκάζει όσους άκουσαν την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και του συνεκδότη του «Πρώτου Θέματος» Τάσου Καραμήτσου (συζητούν για… βιβλία, εμπλέκοντας το όνομα του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) να αναρωτιούνται: «Τι είναι πάλι αυτό;» Εντύπωση προκαλεί και η ορολογία «βιβλία», αφού τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις συμπτωματικά είχε χρησιμοποιήσει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου για άλλη υπόθεση πριν από έναν περίπου μήνα. Ανακοινώνοντας τη μηνυτήρια αναφορά του για δωροληψία δικαστικού λειτουργού, παράνομη άσκηση επιρροής, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος, υποστήριξε ότι του ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι του ζητήθηκε «ολόκληρη βιβλιοθήκη».

Οι εμπλεκόμενοι, πάντως, στην υποκλαπείσα από τον υπερκοριό της ΕΥΠ συνομιλία που έβγαλε στον αέρα ο Τριανταφυλλόπουλος με ανακοινώσεις τους διαψεύδουν ότι πίσω από τις συνομιλίες κρύβεται κάτι «ύποπτο». Εξάλλου, εκκωφαντική ήταν η σιωπή τόσο από το Μαξίμου όσο και από τη Ν.Δ., που ενώ καταγγέλλει με κάθε αφορμή την κυβέρνηση, επέλεξε να κάνει την… πάπια.

Ολα άρχισαν πριν από μερικές ημέρες, όταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προανήγγειλε την αποκάλυψή του στο twitter γράφοντας: «Ο εκδότης πολύ πρώτης εφημερίδας μεταφέρει το περιεχόμενο συναλλαγής στο σπίτι κορυφαίου επιχειρηματία για λογαριασμού κορυφαίου πολιτικού. Η συνέχεια επί της οθόνης του zougla.gr τη Δευτέρα, που λένε και στον κινηματογράφο».
Επειτα επανήλθε, αναφέροντας ότι πρωταγωνιστές των αποκαλύψεών του είναι «ένας εφοπλιστής βεληνεκούς κι ένας εκδότης μεγάλης εφημερίδας», συμπληρώνοντας ότι οι δυο τους «εμπλέκουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα»!

Η συνομιλία, που αποκαλύφθηκε και κατεγράφη από τον περίφημο υπερκοριό της ΕΥΠ (παρακάτω τη δημοσιεύουμε αυτούσια) τον Ιούλιο του 2012, επί Σαμαρά, προτού δηλαδή ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, είναι μεταξύ του συνεκδότη του «Πρώτου Θέματος» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. (Ποιος είναι, άραγε, ο αποκαλούμενος «γιατρός» που στέλνει τα βιβλία;) Η συζήτησής τους περιστρέφεται αρχικά στα 30 βιβλία (όπως τονίζεται), αλλά το πράγμα -όπως λέει ο Καραμήτσος στον Μαρινάκη- θα έχει μια ροή μέσω του φίλου «γιατρού»: 30 βιβλία, 40, 50! Αβυσσος…

Ο διάλογος που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ!

Η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, όπως κατεγράφη από τον περίφημο «υπερκοριό» της ΕΥΠ και δημοσιοποίησε το zougla.gr:
Τάσος Καραμήτσος: Ελα
Βαγγέλης Μαρινάκης: Ελα, τι γίνεται;
Τ.Κ.: Καλά, εσύ;
Β.Μ.: Πώς πάει;
Τ.Κ.: Κοιτάμε εδώ το, πώς το λένε, κοιτάμε τι γίνεται εδώ, πανηγύρια γίνονται. Πανηγύρια γίνονται γενικώς με τον Τσίπρα, με το ένα, με το άλλο κτλ.
Β.Μ.: Τι έγινε;
Τ.Κ.: Αυτά είναι 30 βιβλία αρχικά από το παιδί αυτό και μετά θα συνεχιστεί! Τριάντα είναι όμως τώρα, θα σου τα στείλω αυτά τα 30 βιβλία, δεν είναι O.K.;
Β.Μ.: 30 βιβλία για τον Τσίπρα;
Τ.Κ.: Μμμ, όχι λέω ο γιατρός ο φίλος μου…
Β.Μ.: Α, ναι, εντάξει, Ο.Κ.
Τ.Κ.: Ξέρεις, αυτό το πράγμα, έχει μια ροή αυτός, 30 βιβλία, 40, 50.
Β.Μ.: Και πες μου τι θέλει…
Τ.Κ.: Εντάξει, θα σας τα πούμε μετά αυτά, αλλά τώρα πού να τα στείλω που τα ‘χω;
Β.Μ.: Ας έρθουν επάνω, λοιπόν, εδώ πέρα στο γραφείο.
Τ.Κ.: Στο γραφείο;
Β.Μ.: Στο σπίτι;
Τ.Κ.: Στο σπίτι άμα τα δώσω στη Σούλα δηλαδή, πειράζει;
Β.Μ.: Ναι, ναι, όχι, όχι, δεν πειράζει. Στο σπίτι μου.
Τ.Κ.: Εγώ θα τα πάω στη Σούλα σε μισή ώρα.
Β.Μ.: Ναι, ναι, τι άλλο εσύ;
Τ.Κ.: Ε, τίποτα, εδώ.
Β.Μ.: Το βράδυ πού θα είσαι;
Τ.Κ.: Εδώ θα πάω κοντά, θα είμαι σε ένα επαγγελματικό, σφύρα μου, θα τελειώσω από κει.
Β.Μ.: Εντάξει;
Τ.Κ.: Εντάξει, Ο.Κ. Εγινε.

Παράξενη σιωπή του Μαξίμου για το θέμα

Παράξενη σιωπή από το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση που φέρει τον Αλέξη Τσίπρα να εμπλέκεται σε τηλεφώνημα που είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον συνεκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσο Καραμήτσο. Παρά το γεγονός ότι από το ηχητικό ντοκουμέντο αφήνονται υπόνοιες για εμπλοκή του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού πρωθυπουργού σε «κάποιου είδους σκοτεινή συνδιαλλαγή» με τον εφοπλιστή και τον εκδότη.
Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε τη σιγή ασυρμάτου! Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, δήλωναν πλήρη άγνοια για την περίεργη αυτή ιστορία και περιορίζονταν να πουν ότι θα περιμένουν να δουν την εξέλιξη προτού τοποθετηθούν επισήμως μέσω σχολίου ή επίσημης ανακοίνωσης.

Διαψεύδει η ΠΑΕ Ολυμπιακός αντί (ο ίδιος) ο εμπλεκόμενος!

Μετά την αποκάλυψη από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Τάσου Καραμήτσου, στην οποία εμπλέκεται και το όνομα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός (αντί του Β. Μαρινάκη) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «παραμύθια για αγρίους», ενώ ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» μίλησε για μια εμπορική συμφωνία που παρουσιάζεται «ως ύποπτη συναλλαγή». Από την πλευρά του, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επέμεινε στους ισχυρισμούς τους περί «σκοτεινής συναλλαγής» και υπονόησε νέες αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός σημειώνει την αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών από «κέντρα συμφερόντων», που καταλήγει σε «σκόπιμη παραποίηση του περιεχομένου τους προκειμένου να κατασκευαστούν “παραμύθια για αγρίους” με πολλή λάσπη και ψέματα» και επιρρίπτει ευθύνες σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, υποστηρίζοντας ότι το απόσπασμα προέρχεται από ερευνώμενη δικογραφία. Εξήγγειλε επίσης προσφυγή του κ. Μαρινάκη στην ελληνική Δικαιοσύνη για να «λογοδοτήσουν για μία ακόμη φορά ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Θωμαΐδης και ο “γνωστός” κ. Τριανταφυλλόπουλος».

Ακολούθησε η απάντηση του Τάσου Καραμήτσου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη “συναλλαγή”. Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του “ρεπόρτερ” αυτή η φιλική συμβολή ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας θα μπορούσε να πάρει αυτή την “ερμηνεία”».

Στους κ. Μαρινάκη και Καραμήτσο απάντησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δίνοντας τη συμβουλή «στον πρώην συνεκδότη της πάλαι ποτέ ανεξάρτητης εφημερίδας μας να διατηρεί την ψυχραιμία του σε επίπεδα καθωσπρεπισμού τουλάχιστον. Δεν είναι ευγενές να υποτιμά με τόσο βάναυσο τρόπο τη νοημοσύνη των πολιτών, πολλοί από τους οποίους θα είναι σίγουρα και αναγνώστες του». Κι αυτό επειδή, όπως τονίζει, «με όσα διατείνεται “καρφώνει” τον συνομιλητή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αρκετό καιρό τώρα προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εφημερίδα».

Οι προσφορές

Προσθέτει επίσης ότι «μια φιλική συνομιλία για προσφορές, όπως υποστηρίζει, δεν γίνεται με “γιατρούς” και απαιτήσεις που θα συζητηθούν αργότερα, και το κυριότερο: πώς μπαίνει ο κ. Τσίπρας στη μέση;». Καταλήγει δε με τη φράση «αυτά τα ολίγα προς το παρόν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια στο θέμα. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επίσης κατηγορεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι απάντησε δια του Ολυμπιακού και «απειλεί κατά την προσφιλή του μέθοδο με μηνύσεις…», ενώ επισημαίνει πως δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα. «Ούτε μία λέξη για την αναφορά του στο όνομα του πρωθυπουργού και τα υπόλοιπα που κουβέντιαζε με τον κ. Καραμήτσο», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσίπρας μπλεγμένος σε υπόθεση σκοτεινής συναλλαγής

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ